2025-01-05 132 浏览
台蔡卤肉饭🍚小妹波波素闻呢间台湾菜由开业到依家都大受欢迎,而且更得到米芝莲推介。令一向都钟意食台湾菜嘅小妹今日都趁著路过荃湾都要排队帮衬吓~等咗大概15分钟就可以入座,一坐低就见到左右隔离都唔系叫咗九层塔盐酥鸡套餐,就系花雕麻油鸡汤套餐不过碍于小妹嘅Quote有限,所以今次只系试食咗“台蔡”嘅招牌菜九层塔盐酥鸡 + 玉米起司蛋饼😋💛💛💛💛💛💛九层塔盐酥鸡餐 + 冻珍珠苿香奶茶🍱🧋($88)盐酥鸡外皮酥脆,内里嘅鸡肉口感嫩滑又Juicy!完全唔会嚡口嘅感觉卤肉饭饭底选用口感软糯嘅台湾蓬莱米;而卤肉肥瘦比例亦非常啱小妹嘅口味不过小妹觉得卤肉汁质地太稀至于珍珠茉香奶茶,味道唔太甜,而且珍珠口感弹牙,唔会有咬橡筋嘅感觉🧋🧋🧋🧋🧋🧋玉米起司蛋饼🌽🧀($38)口感有啲似食紧酿满芝士同粟米嘅葱油饼💛💛💛💛💛💛虽然食物性格比高,不过小妹觉得职员嘅整体嘅服务态度及礼貌方面真系差啲啲😢~📌:荃湾海坝街99号地舖
台蔡卤肉饭🍚

💛💛💛💛💛💛

九层塔盐酥鸡餐 + 冻珍珠苿香奶茶🍱🧋($88)

不过小妹觉得卤肉汁质地太稀

🧋🧋🧋🧋🧋🧋

玉米起司蛋饼🌽🧀($38)
口感有啲似食紧酿满芝士同粟米嘅葱油饼

💛💛💛💛💛💛