2023-11-04
1911 浏览
放工后去又一城揾食,帮衬咗呢间日本过江龙拉面店,佢哋东京店系连续5年拎咗米芝莲一星🌟之前都听朋友介绍过,呢日食完觉得真系几好味,系属于清爽类嘅拉面,食材配搭都好用心👍🏻🥢贝汁盐味拉面 $128汤底系用蚬汤、猪骨清汤、鱼清汤三种汤底调配而成,非常之清爽鲜味,又唔会腻!盐味拉面比酱油拉面更清爽,我哋都比较钟意呢个口味😋拉面都有两块肉,系低温叉烧同三层肉,口感软腍不肥腻,几好食~ 有大量京葱配埋一齐食,仲有香草、白松露油、牛肝菌酱同烟肉碎,味道好夹又层次丰富!🥢贝汁酱油拉面 $128呢款嘅汤底都系三重汤底,加咗酱油更加香浓~ 亦都有两块肉,而配料就变成系京葱、青葱、黑松露酱、牛肝菌粉及牛肝菌油,味道几浓厚,配唔同配料食又会有唔同味道,几有层次!又唔会太油腻~面质亦唔会太腍~🔸一口芝士脆豚 $70用面包糠包住炸,好香脆可口~ 豚肉卷住芝士,肉质唔会炸到干柴,如果芝士再多啲就好!🔸紫苏双柠洛神花茶 $38几清爽,紫苏叶嘅香气配上柠檬、青柠片,洛神花茶酸酸甜甜,可以解腻!
贝汁盐味拉面
贝汁酱油拉面