2023-01-23
连续7年米芝莲推介的铜锣湾分店拉面Jo,佢地既猪骨汤底花咗10多小时熬制,一定要嚟试吓。平日夜晚6点几嚟到,虽然座位唔多,但系等咗一阵就可以入座。🔻特制鱼介豚骨拉面 $98 【期间限定】今次期间限定有特制鱼介豚骨拉面,鱼介汤底好香好浓郁,配上大量鱼粉,令到汤底既鲜味好突出,完全唔觉得咸😋拉面配菜有叉烧、鸡胸肉、糖芯蛋、厚切竹笋、少少柚子皮😊面条偏幼,软硬度适中,非常好味🤤🌟 Lamlam脷指数 😋😋😋😋😋 (5/5)♨️特制沾面 $106沾面汤用石锅上菜,keep住热辣辣,食得慢都唔怕会摊冻哂🔥汤底浓稠,有好浓厚鱼介豚骨既味道,闻落好香,不过食落就有少少咸🤭沾面配料有椰菜、竹笋片、京葱。拉面条口感弹牙,挂汁力非常高,汤底完全融入系面里面,食到好满足🤩仲配有2块叉烧,虽然薄咗少少,不过肥瘦适中🌟 Lamlam脷指数 😋😋😋😋(4/5)🥢另外仲可以追加多款小食或者配菜✨ 整体评价: 最受欢迎既特制沾面虽然有少少咸,不过豚骨汤底加鱼介制成既汤底的确好鲜甜。而期间限定既特制鱼介豚骨拉面都系必试😋😋✨ Encore指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5)
🔻特制鱼介豚骨拉面 $98 【期间限定】
拉面配菜有叉烧、鸡胸肉、糖芯蛋、厚切竹笋、少少柚子皮😊
面条偏幼,软硬度适中,非常好味🤤
🌟 Lamlam脷指数 😋😋😋😋😋 (5/5)
沾面汤用石锅上菜,keep住热辣辣,食得慢都唔怕会摊冻哂🔥
沾面配料有椰菜、竹笋片、京葱。
仲配有2块叉烧,虽然薄咗少少,不过肥瘦适中
🌟 Lamlam脷指数 😋😋😋😋(4/5)
🥢另外仲可以追加多款小食或者配菜
✨ Encore指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5)