2016-02-15 261 浏览
今天来到188买ps4 game,行行下觉得肚饿,就去咗集成睇吓有咩可以食。 由于系午市嘅关系,我哋都唔想食到太饱,最好就食碗鱼蛋粉。 见到新仙清汤腩,有米之莲推介,应该有保证,一于试吓。 餐牌有套餐或者散叫,散叫就冇跟嘢饮,不过可以拣牛腩嘅唔同部位,应该会更加好食。 宜家先知原来牛腩都有分咁多种。 两个人拣咗个套餐,再加多碗河粉齐齐分享。一人套餐A $88 金牌咖喱牛腩套餐都几多野食,牛腩份量适中,咖喱可以拣辣度。拣左BB辣,味道唔错,咖喱酱浓而不辣,配埋牛腩,入晒咖喱味,𩠌饭一流!牛腩都几大件,食落啖啖肉! 小食并盘 (家乡煎鲮鱼饼+麻辣牛肚)鲮鱼饼煎得够脆口,入口好香鲮鱼味道,咬落几弹牙。麻辣牛肚唔会好韧,点上麻辣酱辣辣地几惹味。 时菜 (西洋菜)成碟冇乜油份,比较健康,而颜色翠绿,入口爽脆新鲜。 招牌清汤腩河 $45清汤腩既牛腩比咖喱牛腩细件,亦都较淋身,但我觉得清汤腩嘅牛腩比较好食,因为肉感软滑好多。 河粉入口好滑,萝卜煮得爽口而且入味,如果煮得淋啲会更好吃。清汤饮落冇味精,比较鲜甜,再加少少辣椒油就更加惹味。 蜂蜜姜
由于系午市嘅关系,我哋都唔想食到太饱,最好就食碗鱼蛋粉。
见到新仙清汤腩,有米之莲推介,应该有保证,一于试吓。

宜家先知原来牛腩都有分咁多种。

两个人拣咗个套餐,再加多碗河粉齐齐分享。

一人套餐A $88

金牌咖喱牛腩

小食并盘 (家乡煎鲮鱼饼+麻辣牛肚)

时菜 (西洋菜)

成碟冇乜油份,比较健康,而颜色翠绿,入口爽脆新鲜。
招牌清汤腩河 $45

蜂蜜姜汁薏米 跟餐+$2

姜汁味不浓,薏米味较出,饮落有甜甜地既蜂蜜味,每啖都食到少少薏米,薏米可以帮助去水肿,感觉滋润健康。
咸柠檬蜂蜜 跟餐+$6

咸柠檬同甜蜂蜜咸咸甜甜,味道十分特别,建议先笃咸柠檬,如果唔系会甜过龙,饮完之后喉咙舒服晒。

米之莲果然有保证