2025-01-30 0 浏览
每次去🚶北角开会, 见到麦记美食都满座, 就算下午茶☕时段都满满客人🧑‍🤝‍🧑👭, 见佢连续几年都系米芝莲推介🥉🏅🥇, 价钱就十分平民,所以趁今日得闲, 就去食个下午茶🍭云吞担担面🍜餐 + 鱼蛋🍡云吞🥣水准不错,馅料足同面量都够, 仲有野饮跟, 都系五十几蚊, 我都觉得值👍。🍭駌鸯餐 + 蒜香牛油鸡翼有4只锅贴🥟同4只生煎包, 酸辣汤🍲同野食, 又系五十几蚊,再配肉汁满满嘅脆香鸡翼,交到货㖞。虽然呢间街坊小店🛖装潢普通, 有几年米芝莲🏅🥉🥇加持, 锅贴🥟同生煎包都系外脆内软,底部焦香但唔会苦, 口感👄卜脆, 入口肉汁💥爆炸, 反而惊喜嘅系鱼蛋🍡, Q 弹又爽口。 就因呢度价钱平实📉, 食物质素不俗, 所以系一个街坊宝藏🎊。

🍭云吞担担面🍜餐 + 鱼蛋🍡

🍭駌鸯餐 + 蒜香牛油鸡翼