父亲节当然要食好啲,带咗屋企人去富豪酒家庆祝,我哋目标明确,想试吓餐厅嘅招牌阿翁鲍鱼,睇吓米芝莲一星食府嘅实力☺️▫️阿翁鲍鱼美食套餐 (每位$488) 4/5ღ精美点心拼盘 (自选3件)我地拣咗晶莹海虾饺,蜂巢荔芋角,同蟹黄烧卖仔。三样都系中上水平,个人特别钟意虾饺,皮薄烟韧,虾肉大大粒,加埋笋粒令口感更爽脆。ღ富豪靓汤虽然个汤冇用啲咩名贵食材,但饮落味道浓郁,相信应该煲咗一段时间令精华溶晒入汤里面,好有妈咪爱心靓汤嘅感觉💕ღ35头吉品鲍鹅掌时菜绝对系今餐嘅重点!鲍汁浓郁,鹅掌炆得好入味,软滑得嚟有咬感,鲍鱼就带点溏心,肉质弹牙容易咬开,真系同想像中一样咁好味😍ღ迷你瑶柱鲜虾荷叶饭饭粒吸收晒荷叶嘅香气,瑶柱同鲜虾嘅鲜味都融入咗饭里面,爽弹嘅虾粒令成个饭口感更加丰富。套餐食到呢度我哋都已经饱饱哋,试咗几啖决定打包拎走🤣ღ生磨蛋白杏仁茶蛋白杏仁茶系妈味嘅最爱,呢度嘅杏仁茶杏仁味超香,甜度恰到好处,蛋白幼滑,口感醇厚,饮完够晒滋润养颜,真系个人都靓啲!ღ精选甜美点两款甜点系合桃酥同椰汁马荳糕,合桃酥够松化,马荳糕香滑又唔会好甜,为今餐划上完美嘅句号。总结嚟讲,呢个套餐性价比好高,唔止食到招牌名

▫️阿翁鲍鱼美食套餐 (每位$488) 4/5

ღ精美点心拼盘 (自选3件)

ღ富豪靓汤

ღ35头吉品鲍鹅掌时菜

ღ迷你瑶柱鲜虾荷叶饭

ღ生磨蛋白杏仁茶

ღ精选甜美点两款

总结嚟讲,呢个套餐性价比好高,唔止食到招牌名菜阿翁鲍鱼,其他菜式都几好食,加上坐得舒服,啱晒同亲朋好友聚首一堂倾吓偈。