2023-10-10
Amelia系来自西班牙嘅米芝莲星级餐厅☺️主打意大利风情欧陆料理,位于海港城最近天星码头的餐厅,可以一路食嘢一路欣赏维港美景🌟环境绝对系一流!!! 佢哋而家晚上仲有Live band 表演,可以放松心情!除咗有海景美食,而家仲有埋音乐😌全方位享受!牛骨髓蕃茜薄碎 配香脆多士 $208第一次食牛骨髓,原来入面充面牛脂带浓浓牛香,多士烘得脆脆,牛骨髓加上了香料带咸香,味道油美带香,食嘅时候果种咸香味好正🤩一人食少少够2-3个人share~炭烤三文鱼扒 $268三文鱼大件够厚身,食嘅时候仲闻到有少少炭香味,证明真系炭火烤,皮有少少焦脆,整体都唔错。西班牙橡果黑毛猪$268猪扒超厚超厚,食落嫩口唔鞋,同平时食开嘅猪扒有啲唔同,感觉佢地嘅猪扒脂肪比例比较高,所以咬落去比较松化,容易咬。佢哋嘅伴碟好得意有成个蒜头,估唔到又几好食㖞。📍 Amelia Hong Kong (尖沙咀)尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦地下OTG63号舖#livebandhk #米芝莲餐厅 #海景餐厅 #尖沙咀美食 #ameliahk #香港美食
牛骨髓蕃茜薄碎 配香脆多士 $208
炭烤三文鱼扒 $268
西班牙橡果黑毛猪$268
📍 Amelia Hong Kong (尖沙咀)
尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦地下OTG63号舖