2023-06-25
呢间餐厅都算难订位,要提前2个月的1号上午9点准时抢位🤣等左2个月先食到,当然又睇下其他人既推介,我今次叫既都系大家推介既菜式😝餐厅会附送4片薄脆和芒果酱,这4片薄脆有少少辣,侍应会提议你加芒果酱,可以减低辣味,不错👍前菜叫左Baked Samosa,好似甜筒既外型,入面的材料有大树菠萝,但系因为用左好多唔同香料,所以已经食唔出大树菠萝原有嘅味道,基本上每台都会叫呢一个前菜,几有特色☺️之前见到好多人推介和牛面颊,当然要试试,呢个真系值得推介,每一块牛面颊都好淋,但系外面经过烧烤,所以每一件都外脆内软,算系我暂时食过最好食既Beef Cheek😍食印度菜一定要食咖喱,因为妈妈唔食得辣,所以叫咗Chicken Tikka Masala,薄饼就叫咗Black Truffle & Chilli Cheese Naan,原本想叫butter chicken,可惜转左餐牌,已经冇咗,不过餐厅职员话可以问问厨房做唔做到,几贴心。咖喱会同薄饼一齐上,鸡肉几嫩口,咖哩入面有蕃茄,所以食落去都几开胃。薄饼黑松露味好香,热辣辣,点咖喱一流😋饮品,就试吓Mango Lassi同Coconut Lassi,好杰
饮品,就试吓Mango Lassi同Coconut Lassi,好杰身,好似食紧乳酪,初头以为椰子味会好浓,因为我好怕椰子味太重,呢杯又唔会,几好。不过芒果味都唔会好浓,反而乳酪味会比较重,几适合解辣🤣
一餐饭点可以冇甜品?叫左开心果雪糕,真系好浓开心果味,真材实料🤭
下次有机会再食,一定要再食和牛面颊👍