2023-09-01 375 浏览
其实每年都一定会去一两次长洲行下食下野但都系同事介绍 近呢两年先知道呢间野😓知得太迟 知道咗之后觉得入长洲 沙嗲牛肉米通真系必食🤩因为真系唔多地方有米通食🤭天气太热黎呢度食 简直系一路食一路减肥嘅感觉 会爆汗 因为佢系系啲大排档嘅中间其中一间餐厅 室内位等唔到嘅话 真系建议凉返少少先黎食🥵😓💁🏻‍♀️沙嗲牛肉米通/沙嗲叉烧米通 $36汤浓郁👍🏻食到花生粒 最钟意个种起沙咁浓嘅沙嗲汤粉🤤 米通软硬适中 滑捋捋 粒粒米通都有沙嗲汁系中间 心急食都辣亲口 好正🤩 牛肉同叉烧就正正常常 唔系好小气嘅肉 都ok大块 食几啖再加佢地个啲辣油食 真系又辣又热 食到出晒汗 但好爽🤭 💁🏻‍♀️西多士 $26正常发挥 同同事share 少少争食份外好味😜因为食物都即叫即整 所以热辣辣一定唔会太差 不过纯粹过下口瘾 唔算非常出色😆💁🏻‍♀️冻橙柠 $18第一次饮 几有新鲜感 好Fresh好夹而且唔系假果汁味 我觉得几有惊喜 衬热野辣野非常解渴 但有同事坚持饮热野 佢就叫咗个热橙柠 er.......本人觉得似感冒煲黎饮个种太健康嘅感觉😜 都系冻好饮好多 🤭🤭
其实每年都一定会去一两次长洲行下食下野
但都系同事介绍 近呢两年先知道呢间野
😓知得太迟 知道咗之后
觉得入长洲 沙嗲牛肉米通真系必食🤩
因为真系唔多地方有米通食🤭

💁🏻‍♀️沙嗲牛肉米通/沙嗲叉烧米通 $36

💁🏻‍♀️西多士 $26

💁🏻‍♀️冻橙柠 $18
$60 (早餐)
  • 沙嗲牛肉米通
  • 冻橙柠