2024-03-13
近日去咗粉岭嘅雄泰食咗佢哋嘅泰式海南鸡饭,发现呢度嘅海南鸡饭真系有啲特别,以下系我嘅食物评价:泰式海南鸡饭 $58首先要赞嘅系,佢哋嘅鸡肉真系特别嫩滑,每一块鸡肉食落去都感觉到肉质细嫩,而且份量实在系超级多,对于饿咗一日嘅我嚟讲,简直就系一大福音。至于油饭,佢哋做到既香而唔腻,每粒饭都饱满又有味,而且如果你唔钟意食油饭,仲可以选择换做白饭,好贴心。再讲讲酱汁,酸酸甜甜嘅味道真系好开胃,同鸡肉一齐食简直系完美搭配,令人一次又一次咁夹饭。虽然作为午餐来讲,价格可能会稍微贵咗啲,但考虑到份量同味道,我真心觉得价钱系绝对值得嘅。📍 地址:粉岭和泰街21号地舖如果你正处于粉岭或者附近地区,想寻找一款既美味又有份量嘅午餐,雄泰绝对系你嘅不二之选。希望你去尝试之后,都能够同我一样,对佢哋嘅泰式海南鸡饭赞不绝口!
泰式海南鸡饭 $58
📍 地址:粉岭和泰街21号地舖