早排试左呢间位于粉岭唐楼地下既饺子,舖位唔大,座位唔多,仲有啲残旧添🧐 试食原因系朋友话好食,叫我去试下😂 #又伏我 呢度既饺子都有好多款,今次就试左:.📌冬菇猪肉饺除咗冬菇之外,仲加左木耳!猪肉好散无鲜味!菇味都浓既,但系食落个阵已经觉得啲肉有啲酸味! 我就知又濑嘢🤦🏻‍♀️果然翻到去又疴😞 .📌清汤蕃茄鲜肉饺配上海面汤底可以简清汤、酸辣汤或麻辣! 仲有秘制汤底有猪油渣。面方面有上海面、红薯粉、米粉、河粉。今次就简左清汤同上海面,汤底好淡口,好似清水💦加盐🧂咁。上海面太淋无咬口!饺子茄味偏甜,食落好怪,完全唔夹😂呢只饺其实点发明出嚟,而有好多人觉得好食😅 .整体黎讲,虽然饺子系新鲜人手包,算大只,皮偏厚,系北方饺子🥟既类型,但系味道真系麻麻地。以呢个价钱,系联和墟绝对可以食到其他更高质既食物。而且食到疴真系搞唔掂!#粉岭好多伏 😂
📌冬菇猪肉饺

📌清汤蕃茄鲜肉饺配上海面

整体黎讲,虽然饺子系新鲜人手包,
算大只,皮偏厚,系北方饺子🥟既类型,
但系味道真系麻麻地。以呢个价钱,
系联和墟绝对可以食到其他更高质既食物。
而且食到疴真系搞唔掂!#粉岭好多伏 😂