之前看过网上有介绍此小店粉果好味,今日去新蒲岗,顺便过嚟试试。见到轮候的人很多, 需要等候耐少少可以买到食物。坦白讲, 佢哋嘅粉果系好食嘅, 粉果很足料。 至于烧卖和椰菜饺,质素就一般, 烧卖11蚊六粒价钱真系有啲贵。另外我想讲 ,店舖需要处理时间管理。 知道小店是人气店舖, 等候的人很多,个个也想买粉果 和饺子,但是货品数量有限,不够 未必能满足客人的需要,而且蒸也需要时间。 今日我买烧卖,粉果和饺子, 店员说 韭菜饺和椰菜饺需要蒸,稍后才给我, 当我等候一段时间,仲未有,原来店员忘记了我的order, 说 韮菜饺已沽清。另外我又想讲, 今日原来我 购买的东西, 总值应该 是33元, 店员收了我43元, 我畀钱嘅时候,自己亦都冇发现, 后嚟我发现佢哋收多咗我十蚊, 但系因为现金交易,冇收据, 加上亦都唔系即时发现 ,我亦都无法追讨。 无端端蚀咗十蚊。虽然贵店的粉果真的很好味,但系, 我希望贵店好好注意管理,出货及收钱的管理, 否则就算点人气都好,呢啲做得唔好嘅话,客人亦都唔会再嚟帮衬

2024-05-01