2022-09-15
我之前系赶尾班车去呢个热气球主题,文都未打餐厅就转左主题,不过照出文纪录下🫣呢间素食餐厅隶属于Mira Group,望到海景之余,仲有好梦幻既粉系花墙,三到八十岁都会被深深吸引住系度疯狂打卡,闲日下午茶几乎满座,难怪朋友话要提早一个月订🤫▪️ 梦幻热气球之旅(6.5/10)💲288 for 2Savory(6.5/10)- Tomato Bruschetta略为硬身既面包上,摆放住芝士粒同埋切条番茄,感觉似系意大利餐厅嘅前菜🍅- 🌟Avocado Mousse & Cherry Tomato Tart松脆既挞皮,包裹住幼滑既牛油果蓉🥑- Brown Rice Maki Roll用上糙米既寿司口感偏硬,味道较清淡Sweet(6/10)- Passion Fruit Mousse on Hazelnut Sable热情果酸度略高,平衡返榛子酥既甜度- Cheesecake Lolly红莓粒加上士多啤梨味脆皮,包住实身芝士蛋糕,感觉甜腻饱济🍰- Green Tea Meringue with Chocoate Cream and Fresh Fruit抹茶蛋白饼松脆,唯独甜度实在太高👉🏻👈🏻-
▪️ 梦幻热气球之旅(6.5/10)💲288 for 2
Savory(6.5/10)
- Tomato Bruschetta
松脆既挞皮,包裹住幼滑既牛油果蓉🥑
- Brown Rice Maki Roll
用上糙米既寿司口感偏硬,味道较清淡
Sweet(6/10)
热情果酸度略高,平衡返榛子酥既甜度
- Cheesecake Lolly
红莓粒加上士多啤梨味脆皮,包住实身芝士蛋糕,感觉甜腻饱济🍰
抹茶蛋白饼松脆,唯独甜度实在太高👉🏻👈🏻
- JA JA's Chia Pudding
蓝莓奇亚籽布丁🫐
Freshly Baked Scones(6.5/10)
- Plain, Green Tea, Dark Chocolate & Beetroot Served with Whipped Vanilla Mascarpone, Strawberry & Amalfi Lemon Jam
松饼有啲干身,我食既抹茶亦唔系太浓味😅坊间比较少会用嘅云呢拿Cream尚算香滑,仲有士多啤梨酱🍓
Coffee, Tea or Signature Iced Tea(7/10)
▪️ 快乐无限 (Bailey's)(7/10)💲108
呢度杯饮品仲贵过主食😹单睇卖相已经系超级邪恶,面头系劲多忌廉,加上三大粒朱古力味冬甩🍩底下奶昔入口滑身,有微微朱古力味,但系咖啡酒味薄弱,胜在唔会太甜,同埋饱肚感十足,真心建议几个人分一杯😅
▪️ 海底日常 (Vanilla) 💲108
面头好多蓝色啫喱粒,不过黏住一坨咁比较胶,我地无人够胆试🙈
▪️ 曲奇星云 (Cookie) 💲150
忌廉上摆满蝴蝶饼同埋朱古力布朗尼🍫
▪️ 热带奇迹奇亚籽布丁 (6.5/10)💲78
呢杯有超级多芒果粒同埋片,夏天算系芒果当造既季节,可惜呢啲食落都较酸🥭夹层会有原味乳酪、奇亚籽、谷物片等,有多重口感同埋味道🫢
🔎 整体评分(6.5/10)