2022-07-11
上个weekend同朋友两个人嚟食下午茶🫖餐厅位于海港城港威商场,地点非常方便💕 餐厅装修以粉红色为主调,非常少女☺️ 见到好多人客喺餐厅影靓相💖 一入到餐厅感觉好舒服,下午茶时段人唔算太多,加上当日坐喺窗边位,望住个海感觉非常写意,好适合同朋友嚟倾偈chill下☺️今日叫咗三款食物同埋两个椰青落单之后店员会送上泰式虾片非常香脆,等紧食物嘅时候食好正☺️✤ 🥘泰式炒金边粉 $128金边粉外层有薄薄嘅蛋衣包住,卖相好吸引💛配料亦都非常丰富: 有三只大虾,豆干,蛋丝,芽菜等等,加埋少少青柠汁,开胃又清新🫶🏻✤ 🥬香蒜炒椰菜苖 $78一向食泰国菜都好钟意食椰菜苗,落单嘅时候要求咗少油,感觉冇咁油腻。椰菜苗都好翠嫩,唔错💚✤ 🦐大虾柚子沙律 $108因为钟意食大虾又钟意食柚子,所以叫呢个一定冇得输😆 虾非常大只,肉质爽口弹牙☺️ 柚子亦都大大嚿🤤 如果个汁唔好咁甜就更加好💛✤ 🥥椰青 $48椰青超大个😍 饮极都饮唔完😆 超满足🙌🏻整体觉得食物唔错,环境舒适,地点方便,如果喺海港城行到攰入嚟食下嘢坐下就系一个唔错嘅选择,推介☺️⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🐽 Overall : 8/10 🐽 Revisit : Y
今日叫咗三款食物同埋两个椰青
落单之后店员会送上泰式虾片
非常香脆,等紧食物嘅时候食好正☺️
✤ 🥘泰式炒金边粉 $128
金边粉外层有薄薄嘅蛋衣包住,卖相好吸引💛
泰式炒金边粉
泰式炒金边粉