2023-02-15
🚩 美滋锅 (家乐坊) (旺角)呢几日无啦啦又转凉~要捉紧冬天既尾巴打下边炉🫕朋友就同我推介左呢间新加坡出名既边炉🤤我之后睇返原来呢间餐厅系荣获新加坡最佳火锅餐厅-RAS Epicureab Star Award 2022 大家就千奇唔好错过啦‼️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈 鸳鸯锅胶原蛋白养颜美容锅 $128 维他命C蕃茄粟米锅 $58店员会叫你汤底滚嘅时候就毕一碗胶原蛋白汤饮一碗点够啊,讲笑咩,我毕够两碗😌因为真系超清甜~同埋美容㖞🥹就梗系要饮多啲啦,做facial都悭返汤入面有红枣,瑶柱丝,豆腐,极力推介大家一定要试下~蕃茄汤就酸酸甜甜,不过不失!🌈 特色肉拼盘 $228因为样样都想食啲所以就叫咗拼盘猪牛羊乜都有齐,啱晒同朋友一齐share羊肉唔会太膻 ,我朋友唔食羊佢都接受到如果想单点嘅话 推介安格斯封门柳~肉味最浓🌈 蔬菜综合盘 $68食咗咁多肉肉,梗系要食菜啦,咪先妈咪见到又要闹我蔬菜盘摆得超可爱😂呢个盘又系一次过满足晒你所有愿望!有生菜,油麦菜,冬瓜,西芹,莲藕吸晒啲汤之后好鲜甜,好好食🌈 黑毛肚 (半份) $39大细啱啱好,入口好爽脆但系千祈唔好学我挂住倾偈放咗落去
🌈 鸳鸯锅
胶原蛋白养颜美容锅 $128
维他命C蕃茄粟米锅 $58
店员会叫你汤底滚嘅时候就毕一碗胶原蛋白汤饮
汤入面有红枣,瑶柱丝,豆腐,极力推介大家一定要试下~
蕃茄汤就酸酸甜甜,不过不失!
🌈 特色肉拼盘 $228
因为样样都想食啲所以就叫咗拼盘
猪牛羊乜都有齐,啱晒同朋友一齐share
羊肉唔会太膻 ,我朋友唔食羊佢都接受到
如果想单点嘅话 推介安格斯封门柳~肉味最浓
🌈 蔬菜综合盘 $68
食咗咁多肉肉,梗系要食菜啦,咪先妈咪见到又要闹我
蔬菜盘摆得超可爱😂呢个盘又系一次过满足晒你所有愿望!
有生菜,油麦菜,冬瓜,西芹,莲藕
吸晒啲汤之后好鲜甜,好好食
🌈 黑毛肚 (半份) $39
大细啱啱好,入口好爽脆
但系千祈唔好学我挂住倾偈放咗落去唔记得😂 碌耐左就会好靭😵💫
🌈 炸响铃 (半份) $29
打边炉唔食响铃嘅同我去面壁思过
满满都系汤嘅精华
🌈 酱料 $20 一位
超过20款酱料提供!墙上面仲写住啲酱料配搭,可以跟住试🤤
仲有生果同埋凉拌前菜任食~所以20蚊都唔算好贵!
🌈 紫背天葵洛神花茶 $25 (无限添加)
打边炉一定会打到有啲口干~
洛神花茶就绝配,非常解腻
唔会好甜,饮到差唔多员工就好快咁帮你添❤️