2022-08-22 55 浏览
呢间餐厅嘅装修系以粉红色为主,真系好靓呀😍而且上网见到食物嘅卖相都几吸引,搞到我好想去~不过平时行过呢间都见到入面有好多人,所以开咗咁耐都末食过🥲有日早咗放学,终于有机会试到la💕🍄蘑菇汤(跟餐)蘑菇汤质感较稀,而且味道偏咸,所以饮完之后会觉得有d口渴😐同埋个汤非常饱肚,饮晒成碗就已经饱饱哋😅如果可以加埋忌廉会creamy好多💓🍝香煎鲷鱼柳蕃茄烩扁意粉 $68蕃茄汁系用新鲜蕃茄蓉制成,上面仲摆咗唔少车厘茄🍅味道酸酸甜甜,食落清新得嚟又健康👍🏻意粉质感软硬适中,而且份量亦都好多✨鲷鱼柳煎得金黄香脆,入口散发焦香味,两块鱼又唔会太干,真系好有惊喜呀🤤🧀卡邦尼长通粉 $68望落去个卖相已经唔系好吸引🥴d卡邦尼汁劲稀,好似水浸咁😰长通粉同汁嘅比例完全唔balance,不过见到后面𠮶枱𠮶一碟都唔系咁,所以应该系我哋唔好彩🥺不过只蛋都ok,个流心效果好正~而味道就系正常水准咁la😶🍓士多啤梨奶昔 $40成杯都系粉红色劲靓呀,少女心爆发💗💗💗上面有一大堆cream,而下面奶昔嘅部分就系冰冰哋咁🧊奶味尚算香浓,入面仲有士多啤梨酱🍓捞匀之后,味道就好似哈XX雪糕咁,又唔会系死甜同好假,超级满意呀😚整体除

🍄蘑菇汤(跟餐)
蘑菇汤

🍝香煎鲷鱼柳蕃茄烩扁意粉 $68
香煎鲷鱼柳蕃茄烩扁意粉

🧀卡邦尼长通粉 $68
卡邦尼长通粉

🍓士多啤梨奶昔 $40
士多啤梨奶昔

整体除咗个卡邦尼长通粉外,以呢个价钱嚟讲,其他食物嘅质素都算唔错,比预期中好😋而最重要嘅系,呢度真系够晒打卡able🤩

评分(最多5粒⭐️,✨为0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️✨
❣️环境:⭐️⭐️⭐️⭐️✨
❣️服务:⭐️⭐️⭐️
❣️卖相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️

📍荃湾蕙荃路22-26号绿杨坊地下G15-16舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review,欢迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️

香煎鲷鱼柳蕃茄烩扁意粉
士多啤梨奶昔