2024-04-05 473 浏览
之前搭车见到隐约见到装修紧嘅Casa Cucina粉红色外墙已经觉得好吸引等左一排佢地终于开业我当然唔会错过 就趁住复活节假期前就去左试下佢地内里design好靓带点欧式家庭餐厅风格整个感觉好舒服Starter KOHLRABI FETTUCCINIGreen Apple | Greek Yoghurt | Pomegranate | Nut Mix将青苹果刨成簿片整到好似意大利宽面再加入希腊乳酪,石榴同果仁碎整个感觉酸酸甜甜充满果香好fresh又开胃CLAMS 2.0Kaffir Lime Leaf Oil | Charred Carrot Broth | Nut Puree以甘笋汤配,果仁蓉及青柠叶油点缀煮成clams 2.0味道带点泰国风味 带点微辛及青柠香气蚬肉鲜甜又吸晒酱汁嘅香气另外配上面包可以沾上酱汁食 唔好浪费咁正嘅酱汁Pasta SHELLFISH TAGLIATELLETiger Prawns | Blue Crab | Datterino Tomatoes充满蛋香又烟韧嘅Tagliatelle一直系我最爱嘅pasta之一以虎虾及蟹肉配上Datterino蕃茄味道充满
等左一排佢地终于开业
我当然唔会错过 就趁住复活节假期前就去左试下
佢地内里design好靓带点欧式家庭餐厅风格整个感觉好舒服

Starter
KOHLRABI FETTUCCINI
将青苹果刨成簿片整到好似意大利宽面
再加入希腊乳酪,石榴同果仁碎
整个感觉酸酸甜甜充满果香好fresh又开胃

以虎虾及蟹肉配上Datterino蕃茄
味道充满蕃茄鲜甜香气及海鲜鲜味
整道意粉都可以品尝到食材自身鲜味

OX CHEEK PAPPARDELLE
Port Wine | Bell Pepper | Aged Parmigiano
牛面颊肉好嫩腍而且充满牛香
配上超宽身嘅宽带面更挂汁
Pasta上洒上熟成Parmigiano芝士令味道更浓厚更富层次感

Main
PERI PERI CHICKEN
Italian Spring Chicken | Peri Peri Marinate
以意大利春鸡加上peri peri Marinate烤香
味道浓郁带点微辣及香料香气
带出酸甜辣丰富嘅口感
春鸡肉质好嫩而且juicy

EGGPLANT CAPONATA
Fried Duck Egg | Shoestring Fries
煎太阳鸭蛋配埋茄子炖菜及簿脆薯条
茄子炖菜带住蔬菜天然甜味
加上鸭蛋后口感更香滑浓厚
再配上脆卜卜嘅Shoestring Fries令整体带更丰富口感

Dessert
TIRAMISU
Mascarpone| Amaretto | Espresso
Tiramisu带好浓香珈琲香气及淡淡酒香
Mascarpone好香滑
每一啖口感都好满足

TOFU PANNA COTTA
Cream | Red Sugar | Soy Caramel
豆腐味好香而且甜度啱啱好
口感好滑溜而且面层焦糖好香甜