2022-08-08
观塘工厦近年多咗餐厅进驻,连靓靓𝓐𝓯𝓽𝓮𝓻𝓷𝓸𝓸𝓷 𝓣𝓮𝓪都有今次介绍呢间系近期极具人气,环境舒服仲系粉红色做主色调,好多少女们都嚟打卡闲谈门口有好靓嘅🎂造型蛋糕feature wall,呢到仲可以带小动物嚟添,但记得预约呀🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋𝓐𝓯𝓽𝓮𝓻𝓷𝓸𝓸𝓷 𝓣𝓮𝓪 𝓯𝓸𝓻 2🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋今期下午茶系以柚子作为主题,味道比较清新啱晒炎炎夏日🍋Yuzu Scallop Onigiri加咗柚子汁嘅带子寿司,味道比较清新,柚子味唔系太重,因为主要想由较浅嘅味道慢慢食到去最浓嘅味道🥑Tuna and Avocado Tartare吞拿鱼牛油果他他非常好味,系我好钟意食嘅item之一,调味好好,微酸又开胃作用🉐🥪Chicken Cartilage Salad Sandwich鸡软骨三文治,味道一样比较清淡,鸡软骨系用咗鸡胸嘅软骨,较健康较低脂🉐🍰Yuzu Cheesecake到食第二层嘅甜点,微甜之余亦有柚子香气,加埋靓靓嘅粉红色花花装饰成件事靓晒🧁Yuzu Yogurt Mousse Cake呢款真心好食,连平时唔太好乳酪味嘅我都食唔停,面头系yogurt,仲痈金箔装饰
🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋
🍋𝓐𝓯𝓽𝓮𝓻𝓷𝓸𝓸𝓷 𝓣𝓮𝓪 𝓯𝓸𝓻 2🍋
🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋
今期下午茶系以柚子作为主题,味道比较清新啱晒炎炎夏日
🍋Yuzu Scallop Onigiri
🥑Tuna and Avocado Tartare
🍰Yuzu Cheesecake
🧁Yuzu Yogurt Mousse Cake
呢款真心好食,连平时唔太好乳酪味嘅我都食唔停,面头系yogurt,仲痈金箔装饰,混合底层脆米,软滑脆口同时体验🉐
🥧Yuzu Tarte
即日新鲜制作,有流心效果,呢款好好食,酸酸甜甜好提神,可以另外以$35买一件较大嘅
西饼,值得试试🉐
🍋Yuzu Scone
Scone质地几好,软硬适中,但柚子味唔浓,可配clotted cream or jam🉐
🌼洋甘菊茶🫖
🌹玫瑰茶🫖
好啱饮,食afternoon tea我较喜欢饮热茶,消滞解渴🉐
💰$348/2ppl
🚩繁花饼房 (观塘) @flourisheshk.cafe