2015-03-28
不时都有参加吓U Magazine嘅网上抽奖,但一向都甚少有中奖缘,卒之机会来临,虽然只喺小小一份韩式海鲜参鸡汤,唔喺话好值钱,只值一百几十,不过,总算叫做中吓奖,有运行吓 。故此,是晚就「专灯」过嚟荃湾新开无耐嘅Kim’s Spoon「领奖」。餐厅位于商场二楼电梯口,一上就见到。初时斋睇门面,以为间餐厅唔喺好大,原来餐厅呈L形,入到埋边仲有好大个用餐区 。水泥地,水泥墙身,杏色衬黄,撞得几型格,又简约。虽然今晚摆到明喺嚟食个海鲜参鸡汤,不过,都翻翻餐牌,当攞个参考,因为始终荃湾区都多机会嚟,记录吓依度有咩选择,会唔会有咩好食。款式属于大包围,样样有啲,好似韩式年糕、部队锅、炸鸡、韩式豆腐汤……等等,又有揉合新派铁板及传统韩国食材嘅料理,而且胜在定价唔贵㖞,摆明抢占年轻人生意。餐枱上有清水(自斟)及泡菜(任取),当然,食几多先至好夹几多,千祈咪嘥嘢 。讲番个海鲜参鸡汤,喺店内嘅新张精选,原价$188,依家只喺卖$98,虽然唔知几时先变番正价,但话唔埋都喺几宣传手法,变成长期特价嚟吸引人。 海鲜参鸡汤 $98 甫上枱嘅海鲜参鸡汤非常滚热辣,除咗清楚可见原只肥鸡外,仲有大大件八
甫上枱嘅海鲜参鸡汤非常滚热辣,除咗清楚可见原只肥鸡外,仲有大大件八爪鱼,捞两捞仲有青口同墨鱼仔,所以,个参鸡汤绝对无做得粗心大意嘅感觉,相反喺真材实料之作,认真唔讲得笑 。
题外话/补充资料:
纯粹一份网上抽奖礼品,虽然餐饭无俾过钱出嚟,我谂唔算试食活动啩!