2012-02-01
天气好!! 晨早黎荔枝角近月新开幕o既Jusco百货逛逛…回程时近中午, 简单食埋饭先返屋企…哈!!小小外甥女系”百兰氏”…经过见<心粥馆>门前餐牌见有海南鸡饭早已锁定目标…好在附近工商区放饭o既人潮未现, 入到黎大把位任坐…海南鸡饭套餐 ($45)…可选油饭或白饭, 跟餐附送油菜及饮品(特饮或冷饮要加钱)…都好丰富咁, 鸡卖相不俗, 吾会厚厚肥鸡皮, 妹妹对味道亦赞不绝口, 好享受!!状元及第粥套餐 ($38) …以传统煲仔上, 材料丰富, 肉丸猪腰猪肚猪粉肠猪肝样样齐, 粥底细绵, 家姐赞好; 仲有小食一客, 要左肠粉, 只一般, 吾算细滑, 反而觉得个甜酱几好味!!水饺捞面 ($29) …虾肉大大只亦爽口, 不过可能都系叫汤面好D…捞面个蚝油太甜吾多好味, 面饼好大份, 不过吾够爽身, 整体麻麻地!!祝各位丰衣足食!!
祝各位丰衣足食!!