2022-12-10 1102 浏览
📍香港📍油麻地📍鸡味浓📍油麻地上海街378A号得如楼大厦地舖📍星期一至日 11:00~22:00店铺好细,座位较逼。店内大约四张枱,员工工作都易有身体接触。店外约三张,较为舒适,但唔知点解间中有阵强风吹埋黎😂 见到佢哋都好多外卖单。呢个份量,质素同价钱,性价比极高👍🏻跟餐都有无味精老火汤同新鲜油菜一碟。生菜烚熟加少少蚝油已经好够味。老火汤亦真系比较清,感觉健康啲。仲有只鸡脚食。🦄 蒜香葱爆霸王鸡 $53 +菜饭 $3🦄 评分: 7.5/10鸡肉大大件,份量比头抽鸡多,几滑身唔会过老,鸡味浓。如果再多啲香葱炸蒜仲正。饭既软硬适中,唔系hea你都有几多菜粒。捞少少菜脯食仲惹味。🦄 原味头抽豉油鸡 $48 + 菜饭 $3🦄 评分: 7/10鸡肉嫩滑入味不过相对上比较少肉食。虽然有跟葱油,但我觉得已经好够味好重豉油味唔需要额外加了。大量芽菜垫底,吸收哂酱汁既精华,唔会过淋仲爽口。#foodieschu油麻地~~~~~~~~~~~~~#香港美食#油麻地美食#hkfood#hkfoodie#hkfoodies#foodie#foodies#hkfoodblogger#foodblogger#blo
📍香港📍油麻地

🦄 评分: 7.5/10

🦄 原味头抽豉油鸡 $48 + 菜饭 $3
🦄 评分: 7/10

#foodieschu油麻地
~~~~~~~~~~~~~
#香港美食#油麻地美食#hkfood#hkfoodie#hkfoodies#foodie#foodies#hkfoodblogger#foodblogger#blogger#chicken#chickenrice#鸡饭#dinner#lunch#霸皇鸡#粮尾恩物#上海街
午餐
  • 原味头抽豉油鸡