2020-12-06
之前路过鸿图中心,发现呢度都几多食肆,今日喺牛头角做完嘢,就决定再黎呢度觅食😌 同朋友睇完鸭仔冰室既Menu,不约而同觉得好平,Dinner set围绕$50-$138,就入左去试下喇~➿是日餐汤 (+$5) 👉🏼 南瓜汤饮到啖啖南瓜蓉,好味!➿沙嗲牛肉煲仔面 配奶油多士 ($50)我地第一次见煲仔面,所以试下~ 以煲仔咁上,比平时食既沙嗲牛面味道更浓郁,每条面都挂汁,食到后半会觉得似拌面,但面条唔会发大变淋,质感似辛辣面面底🧐➿慢煮鸡胸烧南瓜杂菜沙律 ($50)沙律菜伴少少既油醋,沙律味道主要黎自南瓜,烧过既南瓜软冧而更显南瓜甜味~鸡胸唔会好鞋口,整体唔错😋➿ 铁板西冷牛扒配薯条 ($138) *配蘑菇汁铁板一上枱店员就会好细心咁递埋纸巾🧻 俾我地遮住半身,之后先再淋汁👍🏽 西冷上既格纹烙得好靓,有种炭烧既味道~ 切开第一旧之后,本来觉得有d生,但摊喺仲有余温嘅铁板上面多一阵,放入口就觉得肉汁冇流失,生熟程度处理得岩岩好!😋 菇控一定要叫蘑菇汁,因为有附送杂菌😆➿ 黑牛 (+$12)配合埋冰室成个环境,饮黑牛有种暴露年龄既感觉😛 饮饮下会谂起细细个食过既黑牛雪条,大家有冇食过?😝整体
➿是日餐汤 (+$5) 👉🏼 南瓜汤
饮到啖啖南瓜蓉,好味!
➿沙嗲牛肉煲仔面 配奶油多士 ($50)
➿慢煮鸡胸烧南瓜杂菜沙律 ($50)
鸡胸唔会好鞋口,整体唔错😋
➿ 铁板西冷牛扒配薯条 ($138) *配蘑菇汁
➿ 黑牛 (+$12)
整体黎讲💁🏽♀️
三只字:好抵食!好耐冇见过$50既晚餐喇(面食除外🧐) 整体食物质素物超所值!