自助餐或放题食得多,但纯粹广东菜式放题都系第一次尝试。 早几日,同朋友好到尖沙咀利宝阁食咗一次粤菜放题,不单好味,而且任点任食两小时,收费大众化,服务又好,超值!每人一盅极上佛跳墙,成只饱鱼喺里面,汤甜滋味、内馅满泻,非一般将就行货,食到舔舔脷!上汤焗大虎虾天使面嘅虎虾够大只,极有虾味、烟韧弹牙。之后其他嘢都系任点任食👍🏻。片皮鸭唔系随便俾你,而系当面切,新鲜热辣、皮爽香脆、肉汁丰腴。鸡蛋猪脚姜份量十足,酸酸甜甜;咸菜胡椒猪肚,清新甘香好味;石歧乳鸽啖啖肉,很鲜嫩,食落半点黏牙嘅感觉都无;烧肉是五层腩肉、肥瘦适中、皮脆香口,正!仲有烧牛扒、切鸡⋯⋯款式应有尽有,食到半途,已经饱到上心口,但因为太好味,所以继续作战。 最后,点咗蛋白杏仁茶、杨枝甘露和榴梿布甸等甜品,都非常有水准!
自助餐放题食得多,但纯粹广东菜式放题都系第一次尝试。 早几日,同朋友好

上汤焗大虎虾天使面嘅虎虾够大只,极有虾味、烟韧弹牙。

之后其他嘢都系任点任食👍🏻。

鸡蛋猪脚姜份量十足,酸酸甜甜;咸菜胡椒猪肚,清新甘香好味;