2022-11-27 155 浏览
近年喺太子、深水埗之间多咗好多特色Cafe,装潢有特色,有主题有风格,吸引唔少年青人,文青休闲一番🌿今次途经这间Bold Coffee,意思有别于Regular 字体而是要BOLD,要带出与别不同嘅意思。水泥风配和式木系,当中更加入布艺元素,和周边的布料店舖互相呼应。埸内音乐不吵耳,给人感觉舒服悠的感觉。Cappuccino (Hot)细致嘅拉花,一啲都唔粗糙。咖啡底味浓郁,啖啖回甘但不苦涩,面层奶泡绵密,口感滑溜,给整天注满力量力量!Banana 🍌Chocolate(Cold)造型相当别致,可可味道浓郁带creamy 亦不会过甜。香蕉造型沾上朱古力酱增添美味😋👍🏻Smoked Salmon&Egg Salad On Sourdough Toast 三文鱼蛋沙律配酸种多士对我嚟讲酸种多士系这份早餐嘅主角。底层的蛋沙律和橄榄油渗满多士则啱啱好,脆口得来一啲都唔干。旁边沙律菜新鲜嫩绿,配上沙律醋汁清新美味😋🥗烟三文鱼柔软入口有油香,并非雪藏到又冻又咸的货色,配合外脆内软嘅酸种多士十分滋味😋!蓝莓muffin 先烤热再上碟,比较湿润,好重嘅芝士香唔会太甜,配上一杯Cappuccino 啱啱
Cappuccino (Hot)
香蕉朱古力
Banana 🍌Chocolate(Cold)
三文鱼蛋沙律配酸种多士
蓝莓muffin
先烤热再上碟,比较湿润,好重嘅芝士香唔会太甜,配上一杯Cappuccino 啱啱好。😌
牛角窝夫配雪糕及草莓乳酪
牛角窝夫配雪糕及草莓乳酪🍓🍓
卖相精美,啱晒打卡一族📷🌟🌟
牛角窝夫保持到酥脆嘅感觉,伴以雪糕球和草莓乳酪酱、新鲜草莓切片和脆脆谷物,一冷一暖口感味道同样丰富😋👍🏻
香蕉朱古力
三文鱼蛋沙律配酸种多士