2019-08-21 56 浏览
呢排天气好热,经常都无咩胃口,朋友就提议食素,清新开胃得嚟又健康,今次就去到呢间悠蔬食,我哋分别选择咗两个套餐,有前菜、主菜同甜品,选择非常丰富。店员好快送上前菜,净系望到都够惊喜,最特别嘅系呢个凉拌黑豆亚塔子,甜甜哋嘅黑豆加上酸酸甜甜嘅亚塔子,食落好开胃,至于红菜头苹果合桃沙律都唔错,好清新好甜,旁边嘅山药丝捞咗麻酱,食落都几惹味。呢两个手卷都好特别,一个系芦笋素香松苜蓿芽,另一个就系香芒牛油果苜蓿芽,苜蓿芽好清爽脆身,加埋芒果同牛油果,味道好清爽,而贴心嘅店员仲提醒我地要尽快食,如果唔系啲紫菜会淋,真系非常细心。而汤方面就中西汤各叫咗一个,我就饮黑松露淮山忌廉汤,朋友就饮羊肚菌冬瓜竹笙黄耳百合雪莲子汤,净系听个名都知道个炖汤够足料,饮落就几清甜滋润,而忌廉汤就好香松露味好浓郁。台式杏鲍菇猴菇煲够晒热辣辣又有镬气,菇味香浓,食落口感结实,就算食肉兽都会钟意。而呢个菠菜合桃野菌意大利饭配腐皮卷,卖相够晒吸睛,非常呃Like,意大利饭好creamy,菠菜味好浓厚,加上脆脆嘅腐皮卷,味道好夹。最后就有甜品,红茶cheese cake虽然细细粒,但好浓茶味,而鲜果脆脆芭菲就好啱女仔,表面摆上

最后就有甜品,红茶cheese cake虽然细细粒,但好浓茶味,而鲜果脆脆芭菲就好啱女仔,表面摆上忌廉做嘅玫瑰花做装饰,真系好靓呀,而下面就好多生果同雪糕,为今餐划上完美嘅句号。

• 蓝蝶花雪梨汁
  • 前菜