2022-07-24 1076 浏览
系一餐相隔几个月都不时会回味嘅lunch~话说有日同同事喺铜锣湾附近做嘢,突然斥起条筋,醒起之前睇过呢间佳牛美酒出lunch set,价钱都几相宜。平时夜晚就应该唔舍得食佢,咁啱经过附近就决定上去会一会佢!叫呢道,本身只系谂住任何事物加黑松露都系无敌嘅搭配。不过放入口真系充满惊喜。炙烧咗嘅A4和牛每一块都系呈半生熟状态,一咬落去首先系焦香嘅牛味,之后再咬就系软嫩嘅半生熟口感,十分出色!呢个系和牛肉饼+太阳蛋嘅组合。唔知点解「肉饼」两个字本身听上去唔太fine dine嘅感觉,但我同同事都不约而同话对呢个有兴趣! 果然出到黎完全无令我地失望。和牛打成嘅肉饼的确牛味浓郁,而且肉汁满满。太阳蛋做到㶶边!100分! 虽然唔系好惊天动地嘅烹调方法,但食落完全感受到厨师嘅用心~总括而言,呢个价钱食到呢个质素嘅食物+服务,完全收货㗎啦!唔知佢依家仲有无做lunch set,如果有,十分推荐大家一试!
系一餐相隔几个月都不时会回味嘅lunch~

平时夜晚就应该唔舍得食佢,咁啱经过附近就决定上去会一会佢!
火炙A4和牛丼饭配黑松露汁
煎和牛肉饼、太阳蛋配日本米饭
虽然唔系好惊天动地嘅烹调方法,但食落完全感受到厨师嘅用心~

总括而言,呢个价钱食到呢个质素嘅食物+服务,完全收货㗎啦!
2022-01-19
火炙A4和牛丼饭配黑松露汁