2017-07-07
中环下午茶好去处车妈妈又有好介绍,如果话比大家知食一个泰式Afternoon Tea Set讲紧只须$108/两位用,重要有免费美式桌球,现在酒吧最时兴的乒乓波游戏及收费飞镖机任玩系咪好精彩呢! 究竟那里会符合到以上条件?咪就系位于兰桂坊Infinity Thai Restaurant & Bar啰! 狗毛占地不少虽然佢系一间吧!但系比我的感觉像餐厅更多。 今次要来吃就系呢个Afternoon Tea Set,供应的时间系下午两点半至五时,太过份呀讲紧一人五十几蚊真系饮两次台式饮品都唔够啦!仲可以在酒吧玩供应的游戏,对于我跟爸爸这两个烂鬼来说卖在太吸引了吧! 先为大家介绍Tea Set有啲咩食先!用三层架上台顶层系共两款的泰式甜品,包括椰汁大菜糕及椰汁西米糕,中层则放有凤爪沙律及柚子沙律,到最底层就放止泰式拼盘内有春卷,虾饼及鱼饼。 饮品方面会跟上咖啡或茶,而我哋就招积啲加$8升级做龙眼冰和椰汁红豆冰。 撞鬼佢吖!呢个椰汁红豆冰好鬼好味㖞!椰汁香而不腻最紧要系啲红豆又大粒又够淋又香甜真系好好味喔! 龙眼冰都唔算十分过甜清清地都算爽口,可惜椰汁红豆冰太美味了,所以被我忽略了!
狗毛占地不少虽然佢系一间吧!但系比我的感觉像餐厅更多。
试过特色饮品后系时候开餐喇!
先食咗咸点炸春卷都几足料,不过油比较慷慨了一点!
鱼饼味道都几香而质感亦具几有咬口唔错呢!
最喜欢就系这个虾饼内里还藏有不少金不换香气十分突出,虾饼亦都有弹性质素很不俗!
接著还有两款沙律,凤爪沙律去了骨吃得便利,味道唔会太辣酸酸地啱晒我胃口,另外还有清香的柚子沙律两款也各有特色开胃非常。
最后甜点有椰汁大菜糕和椰汁西米糕,前者爽口不过甜,后者亦做得软滑好香甜合格有余。
食饱饱之后就到娱乐时光,先来一局美式桌球比试一吓吧!车爸爸遇著我呢个猪一般的对手当然轻易就取胜啦!
接著就去玩我们最喜欢的掟飞标,虽然我节节领先但最后都系输咗比车爸爸!讲到玩我真系没法超越他呢!