2023-06-12 46 浏览
一不离二,又受唔住引诱去咗 Fine Dining 🥹🥹🥹 去咗一间位于中环云咸街嘅 @jjjkorean 食全牛餐,呢间系以各地靓牛肉为主题嘅韩式餐厅 🥩🥩🥩, 以多种烹调方式全程享受 🐂🐂🐂 好适合钟意食牛牛嘅朋友~ 💗💗💗点咗个2️⃣人餐,4道风味 :小食 🥓🥓🥓 :有4款韩式小食 - KimChi, 青瓜片, 萝白片 & 小鱼干 🥒🥒🥒 食住等准备食材 👍👍今餐服务特别好👍👍 有别于平时食韩烧,因为有一位专人随枱全程为我哋调味烹,🧑🏻‍🍳👨🏻‍🍳🧑🏻‍🍳 可以即时拣合适口味、软硬度、生熟度….. 开始整之前亦会详细介绍 :肉嘅来源、食嘅方法、烹调方法….. 好enjoy 个过程🤩🤩🤩 开始上菜喇,一道道上~ 😚😚😚前菜 🥗🥗🥗 :可以3选1 ,我哋拣咗招牌Beef Tataki🥩🥩🥩 牛肉刺身配上即刨芝士 🧀🧀🧀,以及鲜蛋黄🥚🥚🥚 mix together, 3种材料混合起嚟异常地夹,好香口同时亦不失鲜牛肉味,一个字”正” 😋😋😋 主菜 🍖🍖🍖 : 韩烧BBQ ,品尝4款靓牛 🐂🐂🐂,由浓肉味过渡去甘香油脂,食尽鲜香,次序如下 :USDA Angus > 韩式牛肋条 &#

点咗个2️⃣人餐,4道风味 :

开始上菜喇,一道道上~ 😚😚😚

主菜 🍖🍖🍖 : 韩烧BBQ ,品尝4款靓牛 🐂🐂🐂,由浓肉味过渡去甘香油脂,食尽鲜香,次序如下 :USDA Angus > 韩式牛肋条 > 韩国牛柳 > A4 Wagyu …. 配上菇及生菜包住食,可谓双重口味多重享受 😋😋😋 当中最欣赏嘅系件韩式牛柳,有肉味而不失甘香,难得嘅一款牛~ 👍👍👍

主食 🍙🍙🍙: 可以2选1,有饭有面任君选择,由于已饱饱地,所以放弃招牌牛肉饭,拣咗牛肉汤面 🍲🍲🍲 原来一样精彩,以sabusabu 形式枱上即煮俾我哋食,d粉面系即叫即做,新鲜到不得了,亦可选择软硬度…. 🍜🍜🍜 煮完嘅肥牛片仍然嫩滑 😋😋😋

甜品 🍬🍬🍬: 可以4选2,我哋拣咗 :
1.)人参味雪糕 🍨🍨🍨,有淡淡嘅人参口味,加上脆脆伴住,几好食 😋
2.)鹌𪂹蛋糕 🧁🧁🧁,无错系有原只鹌𪂹蛋即焗嘅小蛋糕,1客4粒,食落几香口,但个人觉得太干 😐😐😐

Overall 满足哂食牛嘅欲望~ 大满足的一餐 😇😇😇

• Beef Tartare
  • Ginseng Ice Cream
  • Korean  Beef  Cut  (BBQ)