2017-05-25
成日听朋友讲伤心酸辣粉唔错,但开左咁耐我一次都未试过,今日同朋友去开旺角行街,咁啱佢又未试过,就决定入去试下!估唔到原来都几多野食拣,小食都有好多选择!由于我地放工真系好肚饿,样样都好想试,所以都叫左三个小食加两个面!我地叫左口水鸡(下例),无估错应该系脾位,佢有分BB辣、小辣、中辣、大辣!我同朋友都食得辣,但始终第一次,所以都系叫左小辣试下先!脾位果然好滑,而且辣既程度系接受到既,够麻够辣,下次可以再挑战中辣!呢个鲜椒爽脆生肠应该系做紧推广,见佢系另外分开一个餐牌卖相好吸引,而且又系冷盘,所以都试下!生肠食落好爽口,麻辣度适中,虽然好够蒜头同辣椒好重口味,但食落真系停唔到!黄金花枝丸系我至爱,每逢见到餐牌有一定会叫,呢次都唔例外!刚上枱食第一粒真系好热好脆,里面亦好弹牙!食咁多肉当然都要叫碟菜去平衡下,生菜好新鲜,我唔太食蚝油,问左侍应原来可以分开上都几贴心!朋友叫左碗麻辣小辣红薯粉,有罗白、牛展、猪手片、芝士豆腐四个𩠌,辣度可以接受,但朋友因为太食得辣既关系,佢话下次会挑战大辣!牛展同猪手片都好入味,芝士豆腐好软,但罗白反而有点淡!今日太想食冻野,所以连面都要叫凉拌既!呢个手撕鸡冷
今日太想食冻野,所以连面都要叫凉拌既!呢个手撕鸡冷面见系餐牌上有个皇冠,应该都系好推介啦!我地叫左太多野食,所以我叫左小面同BB辣,但上枱都见到仲好多面,都真系几抵食!平时好少食麻酱既我,出奇地觉得个伴面好好食!面质好弹,而且唔硬唔干,口感做得刚刚好!手撕鸡肉都好嫩滑,真系好适合夏天食!
整体食物质素系几好,但值得一赞既系侍应既服务态度好好!首先系朋友话位置冻就即刻帮我地换位,叫餐既时候问好多问题都唔会嫌烦,另外会主动收枱上面既碟!