2018-06-22
今日一行二人去yoho揾食,拣左呢间唔常见既mango tree。入面座位宽敞,柔和灯光,配埋墙上泰式风情既壁画,好舒服。因为坐位充裕,冇人系出面等位,可以慢慢叹首先黎左杯野饮先,有块oreo系到但就冇曲奇碎衬托,欠缺诚意,饮落都冇曲奇味。但成个杯底都有朱古力酱,非常浓郁。稍微遮盖奶茶味,少朱古力就做到平衡!但个名改做朱古力奶茶比较适合鸡翼黎啦!好香冬阴公味,唔会炸得太干身,腌味充足,正!如果想酸少少,可以加埋佢个酱。虾膏炒饭份量不少,摆碟非常认真精美,仲有两块虾片同肥而不腻既猪肉添!将所有配料拌匀就可以食!咸香既虾膏加埋微酸芒果肉(淡黄色一丝丝既),食落更醒胃! 个烧鱼比想像中细但更惹味!肉质嫩滑juicy仲好有冬阴公味!美中不足既系糯米饭偏硬,中意有口感既我都觉得太硬太干身。
朱古力曲奇泰式奶茶
冬阴鸡翼