2020-09-11
依家饮茶,我都少左去酒楼,因为近来发现好多茶居小店,做的点心比起好多大酒楼都好食,而且价钱平民化好多得来,都坐得几舒服下。之前在石门经过几次呢家点心店都想试下,今次一于找埋朋友,来食个早午餐先。早上1130都仲有呢d 餐,O岩晒我晒D起唔到物饮早茶既人~$50内就有两款,都几抵食呢我地就一于各叫一个,再另外点D款。喜运鲜虾饺--好靓呢.......真系可以用精莹通透形容,而且4只都胀卜卜,非常吸晴。食入口够热,而且都好多虾,又唔会太咸,好食!!!鲜虾烧卖王---都系大大粒,做得好饱满,味道都是正,猪肉的味道唔错,同埋蒸的时间都控制得好。凤爪排骨饭葱花牛肉滑肠粉两个主食都大份量,比想像中多,因为见价钱咁抵,以为会系迷你版,原来都唔系。肠粉好滑,同埋豉油好好味。七味虎皮青尖椒--$36 呢个系一大惊喜,好好好好食~!尖椒入面有弹牙爽口的虾滑,加上微辣的尖椒,成个口感同味道都好有层次~!!埋单$150有找,真系平又抵过好多大酒楼,以后多一个可以食到正宗广东点心的好地方了~!
我地就一于各叫一个,再另外点D款。
凤爪排骨饭
葱花牛肉滑肠粉