2021-03-23
呢排食得浓味野食多,想食清淡啲,于是同朋友去左间日本料理用膳。入到去环境都大,宽敞,同埋好干净,坐落去成个人好舒服,仲有见到餐厅墙上布置富士山,真系有种好想「翻家乡」既感觉啊!事不宜迟啦,即刻叫野食先!打开餐牌,有好多各式各样既野食,有主菜,寿司,刺身,锅物,炸物,特饮之类。咁我地就叫左两份定食:八件寿司盛合配迷你牛肉手打鸟冬及盐烧黄花鱼定食。八件寿司盛合配迷你牛肉手打鸟冬好食指数:10/10八件寿司,款款新鲜,有三文鱼,北寄贝,带子,八爪鱼,等等,全部都劲好食,点一点柠檬汁,可以将个鲜味完全发挥出黎,特别系芥末章鱼刺身寿司,我劲钟意食,爽口弹牙,成淡咬落去就好似系口里面表演一场演奏乐,款款都非常好食!另外迷你乌冬一啲都唔迷你,大大份,手打乌冬劲滑,好味到不得了!盐烧黄花鱼定食好食指数:10/10无睇错,黄花鱼劲大块,饭多到满晒!成碟黄花鱼,烧到非常之香,劲鲜嫩!啲鱼肉一「梳梳」,好食到停唔到口,加少少柠檬汁,将成个层次带到去顶尖!再配埋粒粒分明既珍珠米饭,真系好幸福!定食附送配菜:味增汤,柑桔柠檬汁沙律,海蜇青瓜丝,抹茶糕点。食完饭再配点汤过一过口腔,非常舒畅,沙律配上柑吉柠檬汁,甜
事不宜迟啦,即刻叫野食先!
咁我地就叫左两份定食:
八件寿司盛合配迷你牛肉手打鸟冬及盐烧黄花鱼定食。
八件寿司盛合配迷你牛肉手打鸟冬
盐烧黄花鱼定食
好食指数:10/10
沙律配上柑吉柠檬汁,甜甜酸酸,非常之开胃,海蜇青瓜非常爽口鲜甜弹牙!抹茶糕点甜而不腻!
时令刺身拖罗
好食指数:10/10
非常鲜甜,油脂分布平均,层层厚肉,一口咬落去到底,完全好味到底,进入忘我状态!
呢间餐厅简直性价比超高!
可以再战多次!
强烈推荐比大家!