2020-11-14 171 浏览
🌮前菜好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻入座后,就会上一道前菜。呢个饼好特别,佢非常脆口之余,原来佢仲辣辣地,真系睇佢唔出。配上薄荷酱,系开胃之选。🥔香炸空心球好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢道菜好令小编著迷😍佢造型非常精致,外皮系一个好薄好脆嘅波波,入面就装住雪冻左嘅薯蓉,仲有薄荷酱同厨师调配嘅蕃茄酱,旁边仲会跟上青柠酱汁。整体食落口感非常丰富,外皮好脆,食到薯蓉就会有冻冻地嘅感觉,加上薄荷嘅香味同青柠酱嘅微酸。🥘牛油咖哩鸡好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻首先鸡肉嫩滑,而且小编仲食得出厨师有先煎香再用咖哩煮。呢款咖哩系甜咖哩,非常浓郁,微辣。🌮蒜蓉薄饼好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好特别嘅口味,小编好少食到有蒜味嘅印度簿饼,而且仲要系超浓嘅蒜香,点上咖哩后,就更上一层楼😋🌮牛油簿饼好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢款簿饼会较为湿润啲,如果唔想干身嘅簿饼,我比较推介呢款。佢嘅味道有少少带甜,配上咖哩之后别有一番风味🤩🍹苹果汁好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻同平时饮到嘅苹果汁差唔多,但店家就用左酒杯装起,唔识饮酒嘅朋友都可以享受下气氛。🍪Soan Papdi好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢个系店家有卖嘅一款印度小食,
前菜

🌮前菜

香炸空心球

🥔香炸空心球

牛油咖哩鸡

🥘牛油咖哩鸡
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

牛油薄饼(上)及蒜蓉薄饼(下)

🌮蒜蓉薄饼

🌮牛油簿饼

🍹苹果汁
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻

Soan  Papdi

🍪Soan Papdi
好味指数:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
呢个系店家有卖嘅一款印度小食,老板好热情咁讲左我食一旧,我就爱上左,即刻买左饼翻屋企食啦😂佢口感好似龙须糖,佢会有少少果仁簿片,重点系佢会有微微嘅姜味,整体配答非常好。佢嘅姜味浓度控制得岩岩好,佢唔会有姜嘅辣味,但就保留左姜嘅香味。一个小小嘅零食,都可以有甜品嘅级数,实在令人佩服呀❤️

🪑装修:
店内气氛相当好,灯光微暗,仲有小型吧枱,岩哂三五知己一齐小酌两杯。坐位适合1-6人聚餐。

以下系餐牌俾大家参考:
2020-11-13
$141.5 (晚餐)
前菜
香炸空心球
牛油咖哩鸡
牛油薄饼(上)及蒜蓉薄饼(下)
Soan  Papdi