假期想食返餐好嘅 又想静静静静地睇吓风景倾吓偈嘅😉好适合推荐呢间酒店内嘅西餐厅💯环境幽静 远望维港 而且佢哋嘅set dinner系OpenRice订座仲会有六折优惠😍好适合情侣约会/闺蜜聚会等💯「味蕾的体验」五道菜晚餐 每位$438起(折后$263起)前菜|麻辣拍青瓜鲍鱼沙律/餐包西餐少有既前菜 清爽又开胃 用贵价食材 再加青瓜既清爽 而且亦都好适合每个人嘅胃口🤣餐包就用咗士多啤梨醋做配搭 感觉清新👍🏻汤|海鲜冬阴功汤/燕窝木瓜忌廉汤我哋叫左款唔辣既中汤 有中西式fusion嘅感觉浓郁涩身 饮落真材实料 每啖都饮到少少燕窝同木瓜小食|烟熏香煎蟹饼仪式感满满的一道菜 用左荔枝木烟熏 外层酥脆 食落每一啖都系蟹肉 好有惊喜 口感一流🥰主菜|三重芝士焗龙虾尾配龙虾汤海鲜脆米泡饭柠檬牛油汁伴酸椰菜(+$128升级)芝士焗龙虾尾 虾肉爽口弹牙 一大块容易脱壳配埋柠檬牛油汁 解腻同时又带出到龙虾既鲜香海鲜泡饭浓郁解腻 仲有虾肉同蚬肉做配搭🥰主菜|美国西冷牛扒(8安士)拼鸭肝配香蒜扒苦白菜咖啡啤酒烧汁(+$128 升级)牛扒要咗7成熟 切开粉嫩无比 咬落唔会好嚡鸭肝香而不腻 两者口感好夹💯比较特别

「味蕾的体验」五道菜晚餐 每位$438起(折后$263起)
前菜|麻辣拍青瓜鲍鱼沙律/餐包

小食|烟熏香煎蟹饼
仪式感满满的一道菜 用左荔枝木烟熏 外层酥脆
食落每一啖都系蟹肉 好有惊喜 口感一流🥰

主菜|三重芝士焗龙虾尾配龙虾汤海鲜脆米泡饭
柠檬牛油汁伴酸椰菜(+$128升级)
芝士焗龙虾尾 虾肉爽口弹牙 一大块容易脱壳
配埋柠檬牛油汁 解腻同时又带出到龙虾既鲜香
海鲜泡饭浓郁解腻 仲有虾肉同蚬肉做配搭🥰

主菜|美国西冷牛扒(8安士)拼鸭肝配香蒜扒苦白菜
咖啡啤酒烧汁(+$128 升级)
牛扒要咗7成熟 切开粉嫩无比 咬落唔会好嚡

雪糕三文治 用汉堡包夹住中间系焦糖果仁味雪糕
炸苹果条口感爽脆 配埋雪糕一齐有冰火嘅口感🫶🏻
热情果芝士蛋糕酸酸甜甜唔会好甜腻
而且椰子雪糕口感浓郁 味道清新特别😍

加💰198可享餐酒搭配3杯指定餐酒 食完饭就可以上去露天酒吧品尝美酒 有(甜) Moscato / (酸)Riesling / (苦) Rum Bitters / (辣) Bloody Mary /House Red 红酒/House White 白酒 / ProseccoDOC N.V. 意大利气泡酒等 性价比高👍🏻
2024-05-02
庆祝纪念