2023-10-28
今日一支公想食日式风味嘅晚饭,就去咗Makuma。点咗一客日式咖哩吉列鸡胸配珍珠米,平时绝大多数系吉列猪扒,呢度供应嘅系鸡胸,冇所谓啦!一样食到脆香嘅效果,肉质嫩滑,蘸上日式咖哩汁,风味一流,混和珍珠米一齐食,更加满足口胃。另外点了甜品,抹茶麻糬窝夫,卖相极之吸引,窝夫焗得脆脆,抹茶味浓,麻糬软糯,仲有红豆及黑糖酱,完美组合,一定要加配呀!叫咗一杯冻榛子鲜奶咖啡,少冰,一饮就即刻有榛子嘅香味冲入口腔内,配合醇厚咖啡及软滑鲜奶,整体变得浓郁又够rich,顺喉滑溜。呢度地方唔算大,但情调优雅,食材质素高,而最令我深刻印象嘅系餐厅所用嘅餐具非常讲究,十分精致,不但提升品味,更令客人增加食欲,实在值得欣赏。食物嘅选择都唔少,有咸有甜,好味程度值得支持
食物嘅选择都唔少,有咸有甜,好味程度值得支持