2024-02-16
放假同朋友去食个lunch,倾下计,catch up一下。我地拣左间坐得舒服嘅餐厅,慢慢食,慢慢倾。.依度嘅点心好精致呀!.鱼子酱赛螃蟹饺🦀只饺有满满嘅赛螃蟹,相对清淡,配上面头嘅鱼子酱,带少少咸香,无论卖相同味道都唔错。.手磨红米肠粉🦐红米肠粉入面包住脆脆嘅虾卷,外滑内脆,入面嘅脆皮无被肠粉整到冧,就知佢系即叫即做,保证新鲜。入面嘅虾亦相当爽脆。.金腿萝卜千丝酥🥟依个我个人好喜欢,外面嘅千层酥好松化,入面有好多萝卜粗条呀!又juicy,热辣辣,千丝酥下面仲有少少芝麻香,好好味呀!.花胶珍珠鸡个珍珠鸡外形上已经好吸精,一打开,只珍珠鸡好靓,饭粒系粒粒分明,唔系烂pat pat,系有质素嘅珍珠鸡。带有淡淡嘅荷叶香,食到中间就夹到一件完整嘅花胶,好有诚意呀。.高汤海参灌汤饺🥟我地都期待嘅灌汤饺隆重登场!好大只呀,仲有一只海参仔,口感系爽脆嘅。打开只饺,入面有好多料,有猪肉,有虾,只虾仲系脆嘅,个高汤同灌汤饺完美配合,我地都好欣赏😍
依度嘅点心好精致呀!
鱼子酱赛螃蟹饺🦀
手磨红米肠粉🦐