2019-07-08
今日来到海景嘉福酒店既意大利餐厅食Sunday Brunch. 环境很好,地方坐得舒适,Sunday Brunch 时间由11:00am 至 2:30pm, 可以慢慢享受。Sunday brunch包每人一客头盘小食,同埋主菜,而生蚝,Salad Bar, 甜品,汤,pizza等都系任食既。头盘小食: 意大利饭/意大利云吞卖相非常精致,味道不错主菜: 羊架/雪鱼羊架吾稣,份量多,肉质好味雪鱼有两大件,煎得皮够脆,鱼肉好滑生蚝: 生蚝size细细只,肉不算厚,但味道非常清甜,一口一只,可以食好多,算系回本菜之一。龙虾/蟹脚: 呢两样肉质都好新鲜,尤其龙虾已经切细,更加容易食。除左以上食物外,仲有pizza, 意大利海鲜汤/菜汤,大约8款甜品,雪糕,2/3款水果,cheese, 沙律菜,5款ham左右,各方面既食物水准都不错,食材新鲜,如果喜欢正宗意大利菜,呢个brunch 算是不错。不过如果食物种类可以再多点选择,就会更加好,因为热盘食物既选择真系吾多,我地好快已经停晒手,吾知再食咩好,如果可以再多点热盘或熟食应该会更吸引。另外,餐厅亦有一个小小的游戏室,可以比小朋友入去玩,甘大人可以安
头盘小食: 意大利饭/意大利云吞
卖相非常精致,味道不错
主菜: 羊架/雪鱼
羊架吾稣,份量多,肉质好味
雪鱼有两大件,煎得皮够脆,鱼肉好滑
另外,餐厅亦有一个小小的游戏室,可以比小朋友入去玩,甘大人可以安心用餐,小朋友亦可以放下电啦~~