2023-10-09 29 浏览
一方堂日式居酒屋系度真系好有特色,我哋今日嚟食嘅精选二人餐真系够丰富!首先试咗个𩽾康鱼干,个鱼干肉质鲜嫩,经过烤焗后更加香脆,好好味!菠菜油杨沙律亦都好出色,菠菜爽脆,拌埋油杨沙酱汁,清新又开胃。接下嚟嘅主菜有三款,首先系刺身盘,有三文鱼、甜虾同帆立贝。三文鱼新鲜弹牙,甜虾鲜甜多汁,帆立贝口感滑腻,每一款都好美味。仲有两个串烧,烧鸡颈肉同埋黑豚腩。烧鸡颈肉炭烧得刚刚好,肉汁丰富,口感嫩滑,真系好好食!黑豚腩肉质鲜嫩,脂肪分布均匀,入口即化,赞!最后仲有四粒吉列广岛蚝同埋两碗牛肉稻庭乌冬。吉列广岛蚝新鲜肥美,鲜甜多汁,令人回味无穷。牛肉稻庭乌冬汤底浓郁,牛肉软嫩,乌冬弹牙,一碗暖心又满足。总括而言,一方堂日式居酒屋嘅精选二人餐真系物超所值,每一道菜都经过精心烹调,味道鲜美,质量高。如果你钟意日本料理同埋居酒屋风格,一定要嚟一试!