2019-08-19
今日到女友接我放工(其实佢迟咗好多)都系约佢直接糸餐厅等...😅去到摆花街沿着斜路直上就见到依间好有日本特色嘅S2 Kitchen ,因为我系收工直接过嚟,所以只系六点几入面人唔太多,等咗25分钟女友终于出现😍可以叫野食...其实冇乜心水,所以厨师发板,可以唔使谂😁海胆杯系招牌菜,一层海胆、一层蟹肉、一层海胆、一层吞拿鱼、一层三文鱼子、又一层海胆...唔好睇佢细细杯,每层都新鲜、不同口感,作为前菜,会令你好期待之后嘅菜式😍炸粟米饼,厨师好有心思,可以炸到个粟米饼一啲都唔油,我最怕食炸物咬落去成口油,呢个粟米饼绝对冇依个问题👍🏻芝士年糕非常松软,咬落去小心辣嘴,我估里面用水牛芝士,芝士味唔太浓又可以食到外面年糕嘅甜味😋左边三串肉,右边三串素,师傅好似为我地设,左边适合我,右边啱晒我女友,牛舌、猪肉、鸡珍,肉汁非常多,冬菇、茄子、番薯,烧得啱啱好,唔会烧到过晒龙🤤刺身拼盘有吞拿鱼个头壳顶、牡丹虾、带子、油金鱼、仲有一种唔记得咗😅第一次食吞拿鱼个头壳顶,佢冇吞拿鱼腩咁油,但系会比普通吞拿鱼松软一啲,正!牡丹虾、带子非常鲜甜,油甘鱼肉质够实,最后一款都非常好味,我故意再问侍应叫咩鱼,讲完又系唔
其实冇乜心水,所以厨师发板,可以唔使谂😁
第一次食吞拿鱼个头壳顶,佢冇吞拿鱼腩咁油,但系会比普通吞拿鱼松软一啲,正!牡丹虾、带子非常鲜甜,油甘鱼肉质够实,最后一款都非常好味,我故意再问侍应叫咩鱼,讲完又系唔记得😅
喺度食日本菜好开心,唔似一般连锁店,侍应同师傅会好多沟通,每上一道菜都会解释一下,有连锁店冇嘅人情味🥰