2022-10-05 21 浏览
呢一间位于跑马地嘅法国菜系最近新开幕嘅🌟,有朋友推荐就即刻黎试下啦,而且呢度只接受预约所以一定要预约左先黎啦😜.Signature Set $680/person.羊肚菌忌廉蘑菇汤首先见到原件羊肚菌好正❤️,而且我最钟意呢个汤好重蘑菇味,特别系每一淡都有好浓郁嘅蘑菇溶。配上忌廉口感更加creamy🥳.手工黑松露带子酥伴带子边波特酒汁带子同黑松露本身都好搭配😙,而外层嘅酥皮都做得好松脆,不过最特别都系个酱汁😆,用左带子嘅裙边同埋烹调都好有海鲜味😎.慢煮鲜鲍鱼伴鲍鱼肝酱呢度用左新鲜南非鲍鱼🤩,口感好爽口,配上自家制嘅昆布鲍鱼肝酱汁好夹😝.白花胶伴法式藜麦白汁厚切花胶超级吸引🔥,酱汁都极浓郁,而且呢度仲不停有面包可以refill,点埋酱汁一齐食就啱晒😍.新派意大利饭三款意大利饭分别系鱼肝酱、烧汁鲍鱼、三文鱼籽😻,而食嘅次序应该系由最淡嘅鱼肝酱直到最浓郁嘅三文鱼籽味道😛,特别钟意佢嘅酱汁全部味道上都好浓郁🤤.手工鹅肝雪糕最后嘅甜品都好特别🥳,鹅肝雪糕呢个口味之前真系完全未试过,食落有淡淡嘅鹅肝味👍,又会有少少云尼拉味道,口感上亦都好soft同creamy,真系好特别🌟
Signature Set $680/person
羊肚菌忌廉蘑菇汤