L'AMOUR

2021-11-24 96 浏览
今日嚟试吓太和中心一间隐世法式料理,道门好得意,开门嘅时候会变成透明;闩门嘅时候会变成白色,保持神秘感同私隐度,一入到去装修都几有格调,有盏好靓嘅水晶灯 💎咁多款套餐之中,我拣咗最经济实惠的Set Dinner $428 有前菜,餐汤,主菜及甜品前菜:🍇波特酒酿葡萄配法式鹅肝冻提子粒粒都剥晒皮,带少少酒味🍷,配埋个咸嘅法式鹅肝几夹,酸酸甜甜又带点咸,口感好似食紧芝士咁样呢度提供多款酒可以选择🥂🍷,由于个胃唔舒服唔想饮酒,我order左杯无酒精Cocktail🍸<Pink Lady💃>呢个番枧波波好靓,特别系爆开嘅时候会有一阵烟,视觉效果一流,饮落好似荔枝梳打,酸酸甜甜餐汤:🍅红菜头汤呢个汤里面都系蔬菜为主,比较稀,味道有啲似罗宋汤,个人都系钟意比较浓嘅餐汤🫕主菜:🐠法式西𫚧鲈,🥦椰菜花蓉,红腰豆𫚧鲈煎得几香,新鲜唔腥,如果外皮可以再煎香啲,再多少少酱汁就更好,椰菜花蓉打得非常细滑,好似薯蓉咁,味道清淡,另外加上咗用米浆做嘅装饰,好似金箔咁,卖相好吸引❤️甜品:美女与野兽🌹呢个模仿Beauty and the Beast 的玫瑰花🌹,卖相非常吸引🌺,仲可以要求写上生日祝福,

前菜:🍇波特酒酿葡萄配法式鹅肝冻
波特酒酿葡萄配法式鹅肝冻

Pink  Lady

Pink  lady

餐汤:🍅红菜头汤
红菜头汤配多士

主菜:🐠法式西𫚧鲈,🥦椰菜花蓉,红腰豆
法式西𫚧鲈,椰菜花蓉,红腰豆

甜品:美女与野兽🌹
呢个模仿Beauty and the Beast 的玫瑰花🌹,卖相非常吸引🌺,仲可以要求写上生日祝福,bon anniversaire 系法文嘅happy birthday,玫瑰花系一件豆蓉甜品,打开玻璃罩嘅时候会闻到玫瑰酒嘅气味,视觉效果一流
美女与野兽
美女与野兽