2024-12-17
又到十二月Party time !!🥳每星期都约朋友聚会呢晚就去左Odelice 食精致法国菜🇫🇷.💫Set for 2 ($538).🌟Soup and Ciabatta呢日嘅餐汤系红菜头汤 🥣蔬菜汤系浓汤质地 非常足料最特别系汤加入左果仁 🥜令口感更丰富 好有惊喜配埋牛油加Ciabatta 面包好好味🧈🍞.🌟Roasted Bone Marrow 前菜方面我地点左烤牛骨髓🦴呢道菜唔常见但好好食😋餐厅提供左小匙𢳂起牛骨髓再涂上面包调味料同骨髓嘅香味好夹 配面包一流仲有啲沙律喺底 添上清新🥗.🌟Whole Grilled Lobster (+$135)芝士龙虾弹牙滋味十足 龙虾钳都开左好易食🦞仲配左蕃茄汁煮蔬菜 用酸种面包点酱食🍅非常开胃又唔腻.🌟Argentinian Angus Tenderloin (+$55)安格斯牛脊肉要左medium 🥩肉质粉嫩仲好软腍!酱汁同平时啲Gravy 唔同 点左绝对有画龙点睛嘅效果一口大小嘅煎薯仔都好香脆🥔.🌟Christmas Chestnut Log见到呢个圣诞特别版甜品就俾佢吸引左🎅🏻🎄用左当造嘅栗子蓉做嘅树头蛋糕🌰口感实在 味道都唔错 小红
每星期都约朋友聚会
呢晚就去左Odelice 食精致法国菜🇫🇷
💫Set for 2 ($538)
🌟Soup and Ciabatta
呢日嘅餐汤系红菜头汤 🥣
蔬菜汤系浓汤质地 非常足料
最特别系汤加入左果仁 🥜
令口感更丰富 好有惊喜
配埋牛油加Ciabatta 面包好好味🧈🍞
🌟Roasted Bone Marrow
前菜方面我地点左烤牛骨髓🦴
芝士龙虾弹牙滋味十足 龙虾钳都开左好易食🦞
仲配左蕃茄汁煮蔬菜 用酸种面包点酱食🍅
非常开胃又唔腻
安格斯牛脊肉要左medium 🥩
肉质粉嫩仲好软腍!
酱汁同平时啲Gravy 唔同 点左绝对有画龙点睛嘅效果
一口大小嘅煎薯仔都好香脆🥔
🌟Christmas Chestnut Log
见到呢个圣诞特别版甜品就俾佢吸引左🎅🏻🎄
用左当造嘅栗子蓉做嘅树头蛋糕🌰
口感实在 味道都唔错 小红莓嘅酸甜加添生果鲜味
🌟Moon Rose / Domaine Roux Pinot Noir
点左两杯酒配肉
呢杯rose 系organic 所以特地拣咗佢