2023-11-12
星期六来到奥海城行下,午餐则到了大角咀食,想试下呢区嘅小店,意外地好多舖头都唔开门,最后决定食日本野,到了一间叫吉胜吉列串扬专门店的日式餐厅,门口的餐牌有好多午市套餐选择呢。店员好快送上热茶同餐牌,不过已经决定左食咩,就落埋单等食了。⭐沙律 & 味噌汤落完单随即送上沙律同味噌汤,感觉不错啊。⭐和风牛肉便当 & 豚肉生姜烧便当便当也是很快就来了,有香喷喷的炸物🤤,仲有刺身等,卖相靓靓。炸物有紫芋栗子薯饼,一向好喜欢食日式可乐饼,呢个薯饼里的紫芋蓉香甜软绵,有著粒粒栗子更添口感🤤另外仲有炸鸡翼、炸虾同炸鱼柳🍤,全部都好香脆,洒点柠檬汁去腻,仲可以点埋个他他酱添。刺身厚切大大片,肥美鲜味😋主角牛肉片同豚肉片都好好味,甜甜的酱汁配上肥美的肉,劲好下饭🤤⭐蜂蜜红枣茶 & 百香果疏打另外再加了饮品,天气凉左饮返杯养生红枣茶先,甜甜地好有红枣香味。另一杯系冻疏打,百香果汁甜中带酸好解渴,加上金黄色泽好好睇🥰小店无加一,仲收唔同平台嘅电子支付添。
⭐沙律 & 味噌汤
落完单随即送上沙律同味噌汤,感觉不错啊。
⭐和风牛肉便当 & 豚肉生姜烧便当
刺身厚切大大片,肥美鲜味😋
⭐蜂蜜红枣茶 & 百香果疏打
小店无加一,仲收唔同平台嘅电子支付添。