2023-08-24
返工咁累🥹🥹约朋友去食下好野黎到呢间荔枝角既日式居酒屋,真系唔错🤩佢地仲有包厢房☺️☺️环境好舒服约一班朋友黎食,一定可以倾得舒服又畅快🤪🍚金丼。月见海胆三文鱼籽拖萝蓉一定要食佢呢个金丼呀,极精致✨最重要系好鲜味😋😋海胆鲜香甜又滑😋拖萝蓉很肥美,仲有鲜味浓郁粒粒光泽饱满既三文鱼籽🥹🥹捞埋佢顶上既大大粒橙红色日本蛋黄,真系oishiiiii呀~🥗秋田烟薰萝卜薯仔脆脆沙律花塔样的香滑薯蓉,搭上脆脆薯片,满满薯香🥔口感新奇又凉浸浸🦔海胆天妇罗紫菜配海胆一向是绝配,天妇罗脆脆版本都系第一次试,真的很~脆~香~浓 !海胆又浓又滑🥹🥹好想食多粒呀🌽黄金粟米天妇罗另一新奇料理,天妇罗既粟米🌽酥脆外壳再加爽脆粟米,几特别既脆味😂🦐自家制鸡皮虾惊喜之作👀心谂鸡皮包住既虾有咩特别呀?仲要系menu既第一样食物?但摆落口之后觉得佢既香味好惊艳🥹🥹调味过的鸡皮烧得份外香口,微微脆,咬下去鸡皮包住既虾真系又香又弹牙🥹🥹系鲜香既味道呀🥩安格斯牛肉鲣鱼汤稻庭乌冬牛肉方面就交返俾朋友仔负责😂系半生熟的牛肉片🤪 朋友表示牛牛很滑🐮试了一口稻庭乌冬,搭上鲣鱼汤的香气,口感软滑🍥芝士鳗鱼玉子卷就是有芝士,鳗鱼和玉子的寿司卷🍣味
黎到呢间荔枝角既日式居酒屋,真系唔错🤩
佢地仲有包厢房☺️☺️环境好舒服
约一班朋友黎食,一定可以倾得舒服又畅快🤪
🍚金丼。月见海胆三文鱼籽拖萝蓉
🥗秋田烟薰萝卜薯仔脆脆沙律
花塔样的香滑薯蓉,搭上脆脆薯片,满满薯香🥔口感新奇又凉浸浸
🦔海胆天妇罗
🌽黄金粟米天妇罗
🦐自家制鸡皮虾
🥩安格斯牛肉鲣鱼汤稻庭乌冬
试了一口稻庭乌冬,搭上鲣鱼汤的香气,口感软滑
🍥芝士鳗鱼玉子卷
就是有芝士,鳗鱼和玉子的寿司卷🍣味道唔错,有芝士味有鳗鱼味有玉子香,正常发挥😋仲有少少青瓜丝,味道很清新!鳗鱼再大旧啲就更好喇🥹🥹