2018-10-18
呢間餐廳係朋友推介,佢十分之推介自助brunch,不過我哋呢一日係食dinner!dinner係單點或跟套餐,價錢相對較貴。估唔到今日星期日人流都咁多!跟餐分別送沙律和湯品。風乾火腿哈密瓜沙律都幾有份量,火腿的味道剛剛好,不會太鹹。密瓜粒邪頭帶一些密瓜泡沫,非常特別呢!有紅湯白湯的選擇,我們選擇了紅湯—雜菜湯,味道酸酸地,開胃一流。香煎三文魚配藏紅花刁草汁(套餐價$268 ),三文魚扒的外皮煎得香脆的,非常好吃。配上粟米、西蘭花、車厘茄等等的配菜,非常推介迷你焗薯仔。朋友叫左單點:三文魚子帶子意大利飯$208,香濃的忌廉味,加上軟硬適中的意大利飯(飯粒偏軟身),是我喜歡的質感。最後一款主菜是烤BBQ豬肋骨配沙律菜薯條$168,整體味道鹹咗一啲,應該是BBQ醬汁的關係吧!但是肉質非常軟熟,吃得津津有味。薯條幼身,炸得金黃香脆。跟餐的甜品Cake賣相很精緻,味道不算很甜!餐飲這間餐廳的食物質素不錯,但是燈光稍為昏暗了一點,在晚餐中帶一點浪漫吧!
估唔到今日星期日人流都咁多!
跟餐分別送沙律和湯品。
配上粟米、西蘭花、車厘茄等等的配菜,非常推介迷你焗薯仔。
但是肉質非常軟熟,吃得津津有味。薯條幼身,炸得金黃香脆。
跟餐的甜品Cake賣相很精緻,味道不算很甜!