2023-05-11 137 浏览
好兄弟系科学园返工,话呢间都几多人食,我就带埋老公一齐去食Lunch。一入见到啲公仔包真系好靓好想食😍口水弹蛋,几辣几开胃,鹌鹑蛋系溏心,即刻加分👍牛油果虾春卷,热辣辣,够香脆,牛油果同虾味道好夹,几好味。避风塘软壳蟹,呢个超赞好香口,香港风味,少少辣,软壳蟹又唔会炸到好干,味道好好😋田园炒花青苗 (XO酱),少少辣,花青苗好似一个迷你青瓜咁几得意、几爽脆。猫山王榴梿,其实系榴梿糕,不过切开每啖都有榴梿纤维🙂农仔荷叶饭,一上枱好香荷叶味,上菜好快,所以其他菜未食晒已经上咗荷叶饭,到我哋食嘅时候,荷叶饭已经唔热,味道系OK嘅,如果热啲应该会更好食。白桃乌龙茶、桂花乌龙茶,无加糖,清香甘甜,我就钟意白桃味多啲,男人们就觉得桂花味够清香,两个都几好饮。我哋仲叫左肉骨茶,中药味好浓,老公话好饮,用紫砂茶壶装住几别致,但一杯一啖要倒几十杯先饮晒😂以上已经好饱,食唔落公仔包,下次再试。

口水弹蛋,几辣几开胃,鹌鹑蛋系溏心,即刻加分👍
口水弹蛋

牛油果虾春卷,热辣辣,够香脆,牛油果同虾味道好夹,几好味。
牛油果虾春卷

避风塘软壳蟹,呢个超赞
好香口,香港风味,少少辣,软壳蟹又唔会炸到好干,味道好好😋
避风塘软壳蟹

田园炒花青苗 (XO酱)

猫山王榴梿,其实系榴梿糕,不过切开每啖都有榴梿纤维🙂
猫山王榴梿

以上已经好饱,食唔落公仔包,下次再试。

口水弹蛋
牛油果虾春卷
避风塘软壳蟹
田园炒花青苗 (XO酱)
猫山王榴梿