庆祝生日当然要去D正D嘅地方庆祝啦~听讲呢间韩国菜都几特别,有少少西式感觉,最后我地选择下午茶时间挑机~~由于大家都唔系好肚饿,所以正餐唔系叫左好多,反而甜品就叫左几款蔬果水果沙律 $88作为开胃菜佢交足功课~西柚甜得黎带微酸,沙律菜新鲜够爽,个沙律酱汁都有酸酸地但又有果味,小朋友都钟意食大蒜油意粉配海胆蘑菇泡沫酱 $128份量其实偏少而意粉偏硬,但酱汁搭配得宜,容易入口,海胆唔腥会想追吃,不过我自己prefer少D酱汁再多D菇韩式荞麦冷面配特制甜酸芝麻酱 $78虽然系芝麻酱,但日本o个D好唔同,酱汁有突出甜酸味道配芝麻香,大热天时食呢道菜真系特别开胃~冷面煮嘅时间都刚刚好,所以好有嚼劲香煎三文鱼配蛏子沙律 $138三文鱼略为无味,唔会太硬但有点腥,好彩有D水果搭救香煎扇贝配蛏子沙律及海鲜味泡泡 $138带子鲜甜,熟度刚好,每粒都好大粒,所以入口有厚实口感~D泡泡提升菜式海鲜鲜味,虽然系沙律但都有饱腹感韩式香脆炸鸡$128虽然系最基本嘅炸鸡,但佢基本得黎最好食,出面o个层好脆但唔会太厚,里面D鸡肉滑得黎唔干身~加上薯条加持,无酱汁一样好食朱古力心太软心太软有点过熟,不太流心,不过上台已

蔬果水果沙律 $88
蔬果水果沙律

大蒜油意粉配海胆蘑菇泡沫酱 $128

韩式荞麦冷面配特制甜酸芝麻酱 $78
韩式荞麦冷面配特制甜酸芝麻酱

香煎三文鱼配蛏子沙律 $138
三文鱼略为无味,唔会太硬但有点腥,好彩有D水果搭救
香煎三文鱼配蛏子沙律

香煎扇贝配蛏子沙律及海鲜味泡泡 $138

韩式香脆炸鸡$128
韩式香脆炸鸡

朱古力心太软
心太软有点过熟,不太流心,不过上台已经闻到浓浓朱古力香,的确吸引食欲,但雪糕可以大球少少
朱古力心太软

歌剧院蛋糕
朱古力同奶味都好平均,我自己喜欢再苦少少,但咁样好似食紧牛奶朱古力,都不错~~
歌剧院蛋糕

柠檬蛋白脆饼批
我钟意佢够酸,柠檬味好出众,加埋脆脆饼底,同埋少少柠檬皮,口感味道兼备
柠檬蛋白脆饼批

士多啤梨提拉米苏
甜甜地蛋糕够湿润,食落去好似食紧mousse咁,顶头o个层似jelly又似jam的士多啤梨加左唔少分
士多啤梨提拉米苏

其实去佢摆盘好靓overall食物质素唔差,不过每碟份量偏少价钱偏贵,基本上大家都系纯粹过下口瘾,男士们应该会肚饿
香煎扇贝配蛏子沙律及海鲜味泡泡
下午茶