2024-08-25
平时经过都已经好想试,今次就籍住朋友生日专登去试试一入到去就觉得餐厅装修高贵优雅, BAR枱位置仲见到有好多唔同嘅酒类,好难忍口,想唔叹杯都唔得,另外播放柔和背景音乐,令人觉得舒适和温馨😊Lunch Set,有分2-4course,价钱由每位$368-$468,加Wine Pairing都系$58/ Glass先送上餐包,暖暖地几香软,涂D牛油食更香口😄前菜:蓝鳍吞拿鱼他他:吞拿鱼他他好新鲜,调味过后味道唔会太生同腥,容易入口,味道唔错海胆刺身多士:烘脆的多士遇上海胆,味道出奇地夹👍🏻👍🏻时令法国生蚝:身为生蚝爱好者,见到点番2只试试, 蚝肉够饱满食落好creamy餐汤:比起是日餐汤,个人更钟意龙虾汤(+$48),呢个汤好浓郁,龙虾嘅香气扑鼻而来,饮落去好滑,带子又鲜甜, 饮完一啖接一啖😋主菜:慢煮西班牙黑毛猪鞍配焦糖苹果黑毛猪鞍用慢煮嘅方法,令佢变得好软嫩😋烤完再配上埋个酱汁就更为惹味,相当唔错🤤我哋加钱转左法式低温慢煮东升石斑煎得啱啱好,肉质几鲜嫩,皮则有啲脆,配上秘制酱汁,提升东升石斑嘅味道🤤至于伴碟配菜D紫薯蓉就够幼滑,解一解腻😍芒果奶冻:奶冻奶嘅香浓和绵滑,再加D芒果酱喺上面
先送上餐包,暖暖地几香软,涂D牛油食更香口😄
前菜:
海胆刺身多士:烘脆的多士遇上海胆,味道出奇地夹👍🏻👍🏻
餐汤:
主菜:
慢煮西班牙黑毛猪鞍配焦糖苹果
我哋加钱转左
法式低温慢煮东升石斑
芒果奶冻:奶冻奶嘅香浓和绵滑,再加D芒果酱喺上面,味道更香果味, 唔会过甜😋
呢一餐真系好丰富,每一道菜都食得出几用心整,而且有自己嘅特色和风味,令人食得好满足😉
同埋餐厅嘅服务都几好,食物都做到精致高质嘅感觉,值得再访嘅一间西餐厅🥰