2023-02-28
| ᴛʜᴇ ɢʀᴏᴜɴᴅ ᴋɪᴛᴄʜᴇɴ巴马火腿(24个月)•水牛芝士•蜜瓜($138)超吸睛同开胃嘅前菜 feel到摆盘落足心机🥰巴马火腿同水牛芝士既配搭一定无得输 配蜜瓜都超级夹 加埋酸酸地嘅黑醋好开胃 必嗌既前菜!!!🤍ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.5/10法式香草薯蓉焗脆皮田螺($128)呢个卖相都好唔错 用料亦都唔会hea💕本来以为只系得粒田螺 但原来除左粒田螺之外 佢个壳都食得既🤣口感脆脆地几得意 下面仲有好creamy既薯蓉 呢一款几有惊喜😆😆ʀᴀᴛɪɴɢ: 9/10Dinner Set ($398)✨✨意式鲜茄牛肉杂菜浓汤🍅牛肉浓汤入面有超级多牛肉 🐮汤底亦都劲浓郁 蕃茄汤酸酸哋亦都好开胃😆✨熟成油甘鱼刺身柚子醋沙律🐠估唔到前菜既沙律都咁大碟 上面有三大嚿油甘鱼刺身 🍣配埋海量三文鱼子 味道都几鲜甜同埋清新🍃✨慢煮西班牙纯橡果黑毛猪配风干腩肉炒甜豆🐖慢煮黑毛猪都好有惊喜!!🥳佢嘅肉质系半肥瘦 但个人觉得食落唔会太油腻而且肉质好腍好嫩滑 下面仲有炒青豆同埋炒得劲香嘅蒜头 一齐食好夹又唔会太漏😌✨杂莓意大利奶冻(+$38)✨法式焦糖炖蛋🍮(+38)两款甜品都好好食💓面头焦糖既焦糖烧到
巴马火腿(24个月)•水牛芝士•蜜瓜($138)
超吸睛同开胃嘅前菜 feel到摆盘落足心机🥰
巴马火腿同水牛芝士既配搭一定无得输
配蜜瓜都超级夹 加埋酸酸地嘅黑醋好开胃
必嗌既前菜!!!🤍
ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.5/10
法式香草薯蓉焗脆皮田螺($128)
呢个卖相都好唔错 用料亦都唔会hea💕
配埋海量三文鱼子
味道都几鲜甜同埋清新🍃
✨慢煮西班牙纯橡果黑毛猪配风干腩肉炒甜豆🐖
慢煮黑毛猪都好有惊喜!!🥳
✨杂莓意大利奶冻(+$38)
✨法式焦糖炖蛋🍮(+38)
两款甜品都好好食💓
面头焦糖既焦糖烧到好脆 炖蛋都好顺滑
但个人一定最推荐奶冻!!🥛
好香奶味 口感好顺滑🤤🤤
上面仲有蓝莓同埋红桑子 味道好有层次🤍
btw有两个甜品系因为店主比错左 然后好好人咁请埋我地食😬😬thank you💕💕
ʀᴀᴛɪɴɢ: 9/10
📍西环西营盘水街47号地舖