花晨月夕

KUNO
2024-08-10 260 浏览
一直觉得花晨月夕呢个名好有意境🌸今次终于约到朋友仔一齐食👯‍♀️我哋叫咗Sun 同Moon餐✅Omakase Moon🔸先付汁煮荣螺、玉子豆腐配三文鱼籽、青苹果啫喱、秋葵䔿菜荣螺非常弹牙、青苹果啫喱味道清新,作为前菜几特别🔸刺身五款青鲷薄切:加咗鱼子酱点缀,配酸汁食味道超夹,又好睇又好食😍😍北海道厚岸蚝:海水味比较浓郁🦪粒贝:口感厚实弹牙,加咗玫瑰岩盐,带出本身粒贝鲜味北海道毛蟹肉配马粪海胆:夹住紫菜食满满嘅幸福感☺️海胆味道好浓郁𫚕鱼:大条油甘鱼,油香Sun 餐系三款刺身:北海道厚岸蚝三文鱼籽配海胆:三文鱼籽自家腌制,酸味较重象拔蚌:刀功细腻,好似艺术品咁,象拔蚌好鲜甜😍🔸御料理北海道带子加海胆,酱汁系紫菜酱配樱花虾,带子同海胆都系我中意嘅嘢😍🔸寿司十贯依佐目:淡身鱼、鱼肉软嫩帆立贝:加咗柚子皮配搭,味道鲜甜👍🏻深海池鱼:油脂感丰富石垣贝:季节性限定嘅贝类🐚正🥰地金目鲷:鱼味浓郁鲛鲽鱼:好香油脂感强,独特味道👍🏻鲭鱼棒:鱼味清香、油脂适中喜知次:烧过之后油份更丰富海胆:大量嘅海胆加上淡雪盐同金箔装饰,视觉效果好正,食落更满足😌🔸吸物🔸甜品赤肉蜜瓜+红酒啫喱配搭西瓜💛好味指数:4.6/5

✅Omakase Moon
🔸先付
汁煮荣螺、玉子豆腐配三文鱼籽、青苹果啫喱、秋葵䔿菜
荣螺非常弹牙、青苹果啫喱味道清新,作为前菜几特别

🔸刺身五款
北海道厚岸蚝:海水味比较浓郁🦪
粒贝:口感厚实弹牙,加咗玫瑰岩盐,带出本身粒贝鲜味
𫚕鱼:大条油甘鱼,油香

Sun 餐系三款刺身
北海道厚岸蚝
三文鱼籽配海胆:三文鱼籽自家腌制,酸味较重
象拔蚌:刀功细腻,好似艺术品咁,象拔蚌好鲜甜😍

🔸御料理

🔸寿司十贯
依佐目:淡身鱼、鱼肉软嫩
帆立贝:加咗柚子皮配搭,味道鲜甜👍🏻
深海池鱼:油脂感丰富
石垣贝:季节性限定嘅贝类🐚正🥰
地金目鲷:鱼味浓郁
鲛鲽鱼:好香油脂感强,独特味道👍🏻
鲭鱼棒:鱼味清香、油脂适中
喜知次:烧过之后油份更丰富

🔸吸物
🔸甜品
赤肉蜜瓜+红酒啫喱配搭西瓜

💛好味指数:4.6/5 💜回头指数:4.6/5

📍 花晨月夕 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道2号金麟商业中心2楼